Ingezonden persbericht


Persbericht

Leidschendam, 4 november 2010

Nieuwe Binnenweg gaat pinnen!

Meer pinnen, minder contant geld, minder aantrekkelijk voor overvallers. Dat probeert de gemeente Rotterdam tussen de oren van de ondernemers te krijgen. De gemeente Rotterdam richt zich op het verminderen van het aantal overvallen in de stad. Het stimuleren van pinnen is één van de actiepunten. Ook op de Nieuwe Binnenweg.

De Nieuwe Binnenweg wil de service naar klanten en de veiligheid verhogen. Daarom wil de Nieuwe Binnenweg net als de Koopgoot een 100% pingebied worden. Overal kan dan gepind worden en nergens betaalt de klant een toeslag voor het pinnen van kleine bedragen. Ook de Sperwer Bakkerij op de Nieuwe Binnenweg 501 is zich bewust van de voordelen van pin en heeft sinds 2 november een pinautomaat. De heer Aboutaleb, voorzitter van de landelijke Taskforce Overvallen en burgemeester van Rotterdam heeft met de eerste pintransactie hoogstpersoonlijk de pinautomaat in gebruik genomen. Ibrahim Atmaca van de Sperwer Bakkerij is zeer blij met de pinautomaat. 'Een pinautomaat betekent veel meer gemak voor mij en een betere service naar mijn klanten. En dat merken we dan weer in de omzet', lacht hij.

Op 2 november hebben MKB ondernemers in detailhandel en horeca in Rotterdam een brief van de heer Aboutaleb ontvangen met daarbij een folder van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen met extra voordelige aanbiedingen van slimme pinpakketten.