Persbericht

Symantec introduceert vernieuwd partnerprogramma
Specialisatiemodel beloont expertise van partners in oplossingsgebieden en groeimarkten

Utrecht - 4 november, 2010 - Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) introduceert het vernieuwde Symantec Partner Program Dit programma is ontworpen om partners te helpen concurrerende voordelen op te bouwen en winstgevendheid te vergroten. Het vernieuwde Symantec Partner Program is gebaseerd op een specialisatiemodel, het meet de kennis en ervaring van een partner binnen een oplossingsgebied of markt. Naast de aankondiging van het vernieuwde partnerprogramma, introduceert Symantec ook de Master Specialization-categorie voor de EMEA-markt. Daarnaast zijn er vier nieuwe specialisaties geïntroduceerd zodat partners een grotere meerwaarde kunnen leveren aan klanten.

Het vernieuwde Symantec Partner Program beloont de bijdrage van haar partners aan Symantec en toont de betrokkenheid van Symantec richting haar partners. Gespecialiseerde partners worden beloond met preferentiële handelsvoorwaarden, transactiebescherming met een nieuw Teaming Plan, exclusieve toegang tot middelen van Symantec, verbeterde autorisatie en erkenning van Symantec en haar klanten. In Symantec's Opportunity Registration-syteem zijn specialisaties samen met prestaties in het nieuwe programma nodig om een Silver, Gold en Platinum status te behalen. Veel partners bezitten waarschijnlijk al kwalificaties voor specialisaties die gebaseerd zijn op de accreditaties die hun personeel al behaald heeft. Historical Opportunity Registration-prestaties tellen ook mee. Partners binnen EMEA hebben twaalf maanden om zich voor te bereiden om over te stappen op het vernieuwde programma en om te voldoen aan de eisen die nodig zijn om hun partnerniveau te behouden.

Nieuwe Master Specializations erkennen investeringen in diensten Symantec introduceert ook de toekomstige beschikbaarheid van Master Specializations, een nieuwe categorie in het Symantec Partner Program. Deze categorie ondersteunt partners met expertise, technische mogelijkheden en diensten in een gespecialiseerd oplossingsgebied. Deze nieuwe Specialization-categorie is onderdeel van Symantec's partnergerichte consulting-dienst, die een verbeterde schaalbaarheid biedt om te voldoen aan de eisen van de klant, conflicten binnen het kanaal vermindert en een grotere potentie voor de verkoop van licenties biedt.

Symantec zal Master Specializations eerst testen voorafgaand aan de lancering in april 2011 binnen alle oplossingsgebieden.

Nieuwe specialisaties richten zich op businessmodellen van partners De specialisaties van Symantec erkennen partners met verbeterde kennis en ervaring in een oplossingsgebied of marktsegment en beloont hen met speciale voorwaarden, privileges en ondersteuning van het Symantec Partner Program. Symantec introduceert vier nieuwe specialisaties - Enterprise Security, Data Protection, High Availability en Storage Management - en biedt in totaal zeven specialisaties aan haar partners in EMEA. Drie specialisaties zullen aan het einde van 2010 en begin 2011 volgen.
- Enterprise Security Specialization erkent partners die hun vermogen hebben bewezen tot het leveren en ondersteunen van endpoint, e-mail, web, netwerk en server beveiligingsoplossingen. Ook hebben zij zakelijke kansen gegrepen, die het gevolg zijn van de toename en focus op interne en externe IT-bedreigingen.
- Data Protection Specialization erkent partners die effectieve oplossingen bieden om hun klanten te helpen bij het beschermen van bedrijfsinformatie en -systemen. Zij hebben hun kansen gegrepen bij de totstandkoming van een grote, gevestigde markt.
- High Availability Specialization erkent partners die hun bekwaamheid hebben laten zien tot het helpen beschermen van de applicaties en data tegen ongeplande downtime. Ook hebben zij voordeel gehaald uit zakelijke kansen die ontstaan zijn door server-virtualisatie.
- Storage Management Specialization erkent partners die hun vermogen hebben bewezen om hun klanten te helpen bij het beheren van datagroei en het verbeteren van de benutting van storage. Ook hebben zij voordeel gehaald uit zakelijke kansen die ontstaan zijn door explosieve datagroei.

Ondersteunende quotes
"De focus van Symantec's vernieuwde partnerprogramma past perfect bij ons doel om de beste kwaliteit te leveren, een bredere kennis van partners op specifieke oplossingen is hier belangrijk voor", zegt Frans Knuver, directeur en eigenaar van Open Solution Providers, Nederland. "Onze kennis van Symantec-oplossingen is een belangrijke differentiator voor ons als waardetoevoegende partner. Symantec laat met de introductie van dit vernieuwde partnerprogramma duidelijk zien dat ze dit begrijpen en erkennen."

"Er verandert veel binnen het EMEA-kanaal, zeker rond waardetoevoegende diensten, marktspecialisaties en bedrijfswaarde", zegt Jacco Brand, Channel & Alliance Sales Manager bij Symantec. "Verbeteringen aan het Symantec Partner Program zorgen ervoor dat onze partners betere kansen krijgen en de opbrengsten van hun Symantec-investering kunnen maximaliseren."

Blijf in contact met Symantec:

· Partners Community Blog

· Symantec Channel on Twitter

· Symantec on Facebook

· Symantec Partner Page

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Kijk voor meer informatie op http://www.symantec.nl.

###

NOOT AAN DE REDACTIE:

Meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten vindt u in de Symantec News Room op http://www.symantec.com/news. Alle vermelde prijzen zijn in US dollar en zijn uitsluitend geldig in de Verenigde Staten.

Symantec en het logo van Symantec zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn vestigingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARINGEN: Alle toekomstgerichte verklaringen inzake geplande producten zijn voorlopig en alle toekomstige releasedata zijn louter ter indicatie en kunnen gewijzigd worden. Elke toekomstige release van het product of geplande wijziging in de capaciteit, functionaliteit of functies van het product is onderworpen aan voortdurende evaluatie door Symantec en kan al dan niet geïmplementeerd worden, en mag niet beschouwd worden als een verbintenis van Symantec, noch definitief in aanmerking worden genomen voor het nemen van aankoopbesluiten.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Frédéric Boullard van Symantec: Tel: +33 (0)141 454 31
E-mail: frederic_boullard@symantec.com