Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
SLAM!TV ALTERNATIEF VOOR VERDWIJNEN TMF!

Hilversum, 4 november 2010: Na de aankondiging door MTV Networks dat TMF in het voorjaar 2011 grotendeels achter de digitale decoder verdwijnt, verdwijnt voor de Nederlandse muziekindustrie de mogelijkheid om voor heel muziekliefhebbend Nederland zichtbaar te zijn.

SLAM!FM richtte in 2007 het muziektelevisiekanaal SLAM!TV op. Inmiddels is SLAM!TV via digitale kabel en via IP-televisie overal in Nederland te zien. SLAM!TV maakt zich hard bij kabelexploitanten om het kanaal vanuit de digitale omgeving naar analoge televisie om te zetten. Het programma-aanbod hoort in het basispakket pluriform te zijn en muziektelevisie mag daarbij niet ontbreken.

Jacqueline Bierhorst, algemeen directeur SLAM!FM & SLAM!TV: "In 1995 hebben Arcade Media Groep en toenmalig directeur (en huidig aandeelhouder van SLAM!FM) Lex Harding aan de wieg gestaan van TMF. Muziektelevisie is een niet weg te denken onderdeel in het totale programma-aanbod. SLAM!TV wil het gat dat met de beslissing van MTV is gevallen door muziektelevisie als basisaanbod te elimineren graag dichten. Hiermee biedt SLAM!TV het alternatief voor programmaraden en kabelexploitanten om alsnog aan de basisbehoefte van jong- en muziekliefhebbend Nederland tegemoet te komen. Het is van groot belang dat de Nederlandse muziekindustrie een venster behoudt om hun muziek te kunnen laten zien en horen!".

SLAM!TV heeft het voornemen in 2011 de SLAM!TV Awards te organiseren! Hierin worden Nederlandse artiesten centraal gesteld. De combinatie SLAM!FM en SLAM!TV heeft een enorm bereik in Nederland. Wekelijks luisteren meer dan een miljoen mensen naar SLAM!FM en maandelijks kijken meer dan 300.000 mensen naar SLAM!TV.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht