Datum: 20101104 Titel: Volop trekvogels bij Den Helder Subject was: volop trekvogels bij Den Helder

Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 november 2010

Natuur in november; volop trekvogels bij Den Helder In Mariëndal is van alles te zien

De enthousiaste gidsen van Landschap Noord-Holland gaan ook in de herfst gewoon door met excursies in Mariëndal. Op zaterdag 13 november van 13.30 tot 16.00 uur is het weer zover.

Wie denkt dat er in november weinig te beleven valt heeft het helemaal mis. Het is nog steeds trektijd voor de vogels en Den Helder ligt op een belangrijke route. De plassen van Mariëndal zijn populair bij verschillende soorten eenden. De smient is er een van. Wie goed luistert kan ze ook horen. Ze maken een kenmerkend geluid en dat is de reden dat Duitsers deze vogel fluiteend noemen. Ook de slobeend, wintertaling en krakeend krijgen we met wat geluk te zien. Laten we hopen dat de zon schijnt. De kleuren van deze vogels zijn dan schitterend. Ook roofvogels trekken regelmatig langs. Er is een kans op soorten als torenvalk, blauwe kiekendief en slechtvalk. We nemen een telescoop mee en als u er een heeft, raden wij u aan uw verrekijker mee te nemen. Als we door het gebied struinen krijgen we ook de laatste bloemen van het seizoen te zien.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl