Ingezonden persbericht


Ziggo lanceert Prijs voor de Open Samenleving

Bedrijf wil het denken en doen over de open samenleving aanjagen

Utrecht, 4 november 2010

Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo heeft vandaag tijdens het congres Open Samenleving de Ziggo Prijs voor de Open Samenleving in het leven geroepen. Het bedrijf wil de discussie rondom en de ontwikkeling van de Open Samenleving stimuleren. De Ziggo Prijs voor de Open Samenleving moet hieraan een bijdrage leveren. De prijs wordt jaarlijks tijdens het Ziggo Congres in november toegekend en bestaat uit een geldprijs van 10.000 euro en een sculptuur. Een van Ziggo onafhankelijke jury bepaalt de winnaar.

Bernard Dijkuizen, CEO van Ziggo stelt dat de Nederlandse samenleving een van de meest open samenlevingen in de wereld is en dat de kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie en de daarvoor benodigde digitalisering, een grote rol spelen in het behouden en bevorderen van die Open Samenleving.

Ziggo wil een actieve rol nemen in het aanjagen van het denken en doen over de open samenleving, gezien vanuit informatisering en digitalisering. Waar zitten de barrières? Hoe krijgen we meer mensen betrokken? Hoe zorgen we dat iedereen kan meedoen? Hoe houden we de kwaliteit en pluriformiteit van informatie waarop mensen hun mening en soms zelf hun identiteit baseren zo hoog mogelijk? De Ziggo Prijs voor de Open Samenleving moet hieraan een bijdrage leveren. Deze prijs wordt toegekend aan personen of instellingen voor hun ideeën, initiatieven of projecten die een duidelijke bijdrage hebben geleverd aan de Open Samenleving.

De prijs bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van ¤ 10.000.

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,1 miljoen huishoudens, 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,7 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,1 miljoen telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over heel Nederland. Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.com

Noot voor de redactie/