Ingezonden persbericht


Persbericht
Maarsbergen, 4 november 2010
Ook FA Cup komende twee jaar
exclusief op Eredivisie Live
Voetbalzender Eredivisie Live heeft een tweejarige overeenkomst bereikt met de Engelse voetbalbond FA over een uitgebreid pakket uitzendrechten. Met ingang van het huidige voetbalseizoen is het prestigieuze Engelse FA Cup toernooi de komende twee jaar exclusief te volgen op Eredivisie Live. Dat maakte Eredivisie Live vanavond bekend tijdens het eigen live programma 'De Wedstrijden'.

De eerste ronde van het FA Cup toernooi gaat komend weekend op 6 november van start. De tweede ronde van de FA Cup vindt plaats in het weekend van 27 november. Aangezien Eredivisie Live op 9, 10 en 11 november ook exclusief rechtstreeks verslag doet van de vierde ronde van de KNVB Beker staat de voetbalzender gedurende de maand november in het teken van het bekervoetbal.

De verworven exclusieve uitzendrechten van de FA Cup omvatten zowel de live wedstrijden als de rechten voor de samenvattingen en gelden voor alle platforms: TV, internet en mobiel. Arno de Jong, directeur Media & Marketing van Eredivisie Live: "De FA Cup is een uiterst waardevolle aanvulling op ons uitgebreide pakket van live topvoetbal met Eredivisie, Jupiler League, UEFA Europa League en de KNVB Beker. De FA Cup staat als oudste bekertoernooi van de wereld voor aantrekkelijk en spannend topvoetbal, vol spektakel en onverwachte wendingen. Bovendien is een groot aantal Nederlandse topspelers actief in de Premier League, wat de aantrekkingskracht nog groter maakt. Dirk Kuijt, John Heitinga, Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart, Robin van Persie: ze groeiden allemaal op in onze eigen Eredivisie. We zijn ervan overtuigd dat we onze Eredivisie Live abonnees een groot plezier doen met dit historische bekertoernooi."

Naast de rechten van het FA Cup toernooi omvat de overeenkomst tussen Eredivisie Live en de FA ook de thuiswedstrijden van het Engelse nationale elftal tijdens de kwalificatie voor EURO 2012 en de wedstrijd om de Community Shield, de traditionele openingswedstrijd van het Engelse voetbalseizoen tussen de landskampioen en winnaar van de FA Cup.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van onder anderen Jan van Halst, Jaap Stam, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Patrick Kluivert, Giovanni van Bronckhorst en Kenneth Perez. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de Engelse FA Cup. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere zondag biedt '90 Minutes' een co mpleet overzicht van het speelweekend en beschouwen Wilfred Genee en Johan Derksen na in 'Doordekken'. Eredivisie Live is bij een groot aantal TV aanbieders ook in HD beschikbaar.
---