Dura Vermeer Nederland

Den Haag - 04 november 2010

Dura Vermeer bouwt 1e BREEAM Excellent Kantoor van Nederland

In opdracht van OVG Projectontwikkeling realiseert Dura Vermeer Bouw Leidschendam het kantoor ExtraVerde in het nieuwe zakencentrum Prins Willem-Alexanderkwartier in Den Haag. ExtraVerde is het eerste kantoor van Nederland met het BREEAM Excellent ontwerppredikaat van Dutch Green Building Council.

Het gebouw is bijna 6.000 m² groot en gesitueerd op deelplan 26 West van het Prins Willem-Alexanderkwartier. Het kantoor ExtraVerde is een zichtlocatie, grenzend aan de A12 en direct gelegen aan de groene en waterrijke omgeving van de Plas van Reef. De Nederlandse Hartstichting is met 3.500 m2 de grootste huurder van ExtraVerde.

Architectenbureau Meyer en Van Schooten is verantwoordelijk voor het duurzame ontwerp en er samen met OVG in geslaagd voor dit kantoor, als eerste in Nederland, een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat in ontvangst te mogen nemen. Zo heeft het gebouw onder meer een warmte- en koudeopslag, mossedum dak, een atrium, waterbesparende maatregelen voor de toiletvoorzieningen en hightech installaties.