Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finalisten Brabantse kookwedstrijd Lekker van Streek bekend! Brabantse kookwedstrijd start 11 november voorronde finale

Tilburg, 4 november 2010 - 54 Kandidaten hebben de afgelopen weken gestreden om een plek in de halve finale van de eerste Brabantse kookwedstrijd met Brabantse producten: Lekker van Streek. 18 kandidaten zijn door naar de volgende ronde; zij hebben met hun gerechten de jury (Sven Uijttewaal en Bob Hutten) weten te overtuigen dat zij tot de besten behoren. Donderdag 11 november is de eerste van drie uitzendingen bij Omroep Brabant waarin deze kandidaten strijden om een plek in de finale en om de titel Beste thuiskok van Brabant.

Brabantse toppers
Bloedstollend spannend was het de afgelopen uitzendingen in de keuken van Lekker van Streek. Met bloed, zweet en soms ook tranen bereidden de kandidaten hun favoriete gerecht met de drie verplichte ingrediënten. Verrassend Brabants, bijzonder van smaak, gewaagde combinaties, prachtige presentaties: alles is de revue gepasseerd. Juryleden Bob Hutten en Sven Uijttewaal hebben elke uitzending het beste uit de kandidaten naar voren proberen te halen en die kandidaten eruit gepikt die het beste gerecht met Brabantse producten hadden bereid. De jury is lovend over de 18 kandidaten die door zijn naar ronde voor de grande finale.

Naar de finale
Alle informatie over de 18 kandidaten die doorgestoten zijn naar de volgende ronde vindt u in de bijlage; ook vindt u hier de data van de halve finales met de namen van deze fantastische koks. Elke kandidaat moet tijdens de uitzending maar liefst twee gerechten bereiden in 40 minuten. De ingrediënten die de kandidaten gebruiken komen vanzelfsprekend uit de streek. Tijdens het programma gaan we ook op bezoek bij de producenten die veel informatie geven over de prachtige streekproducten. De druk voor de halvefinalisten en de jury is groot. In korte tijd moeten alle gerechten op tafel staan en de jury staat voor de moeilijke taak de smaak en de compositie goed te beoordelen. De twee beste kandidaten van elk van de drie afleveringen gaan naar de finale die op 2 december a.s. zal plaatsvinden.

Kookwedstrijd Lekker van Streek
De kookwedstrijd Lekker van Streek is een initiatief van ZLTO, Agro & Co Brabant en Omroep Brabant. De wedstrijd is op donderdagavond vanaf 18 uur te zien bij Omroep Brabant televisie. Het is een afvalrace met 54 kandidaten in 13 afleveringen. In elke uitzending koken zes kandidaten met een aantal typisch Brabantse producten. Op 11 november is de eerste uitzending van de tweede wedstrijdronde. In de tweede ronde strijden 18 kandidaten. Uit elk van de drie uitzendingen gaan twee kandidaten door naar de finale.

Meer weten
Informatie over diverse Brabantse streekproducten waarmee wordt gekookt in het kookprogramma Lekker van Streek, staat op www.lekkervanstreek.nl. Kijk ook voor allerlei andere weetjes, adressen van winkels en restaurants en voor een abonnement op de gratis elektronische nieuwsbrief Lekker van Streek op de website. Doen!

PlattelandVakantieland.nl sponsort de hoofdprijs van het kookprogramma Lekker van Streek