Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 4 november 2010

Geen belemmering voor sport

De start van de bouw van een transferium op de Uithof zorgt voor onrust onder sportverenigingen. Door vertraging van de aanleg van nieuwe sportvelden, zullen zij tijdelijk geen velden kunnen gebruiken. Fractievoorzitter Gerda Oskam: "D66 heeft in 2009 de zorg uitgesproken dat studentensport hiermee in het nauw komt. Helaas lijkt deze verwachting nu uit te komen."

Het nieuwe transferium moet op de plek van de huidige sportvelden komen. Al eerder deed het college de toezegging dat het sporten tijdens de bouw gewoon door kon gaan en dat met de universiteit en de verenigingen naar een oplossing gezocht zou worden. Nu blijkt dat de Universiteit haar belofte niet is nagekomen, de bouw start ver voordat de nieuwe velden klaar zijn. D66 heeft, mede namens de VVD, het college gevraagd opnieuw in overleg te treden met de universiteit, zo nodig de bouw van het transferium uit te stellen en op zoek te gaan naar alternatieven. Wethouder Den Besten gaf aan de bouw niet uit te kunnen stellen maar wel actief te zoeken naar andere velden. Zij zal de Universiteit Utrecht aanspreken over eventuele kosten die dit met zich meebrengt.

Naast dit nijpende probleem kampen de sportverenigingen met enorme wachtlijsten. Ook hiervoor moet een structurele oplossing komen. Op 23 november is op verzoek van D66 een raadsinformatieavond over de uitbreiding van de sportvelden van Olympos. Oskam: "deze problematiek moet raadsbreed besproken worden. Een volwaardige sportvoorziening is voor zowel studenten als de universiteit zeer gewenst."

Noot voor redactie: