Sport Compass Sportdag voor gehandicapten start met wereldrecordpoging


'Maak van jouw handicap je kracht tijdens 365 dagen Sport Compass'

ROTTERDAM, 20101024 -- Het is bijna zover! Op zaterdag 6 november 2010 bestaat Stichting Sport Compass 1 jaar en dat wordt groots gevierd met het sportevenement `365 dagen Sport Compass'. In samenwerking met diverse sportbonden en verenigingen is dit jaar onder andere de Sport Compass Sportdag in het leven geroepen.

Guinness World Record, 4 t/m 5 november
De aftrap van dit evenement zal plaatsvinden op donderdagochtend 4 november met een poging om het Guinness World Record `Longest Marathon playing Sitting Volleybal' te verbeteren. Het huidige record staat op 24 uur. Het streven van Sport Compass is om een nieuw wereldrecord neer te zetten van 36,5 uur (gerelateerd aan 365 dagen Sport Compass).

4 t/m 5 november: Side-events
Bijzonder is om te vermelden dat op vrijdag 5 november diverse revalidatiepatiƫnten van Rijndam Revalidatiecentrum op de handbike naar het Erasmus Sportcentrum komen als onderdeel van het revalidatietraject. Op het Erasmus zal Sport Compass presentaties en clinics verzorgen voor Rijndam.
Daarnaast ontvangen zij derdejaars leerlingen van het Scala College. Zij komen een zitvolleybal clinic volgen en uiteindelijk gaan ze de vaardigheden in de praktijk brengen tijdens een zitvolleybaltoernooi.
Op vrijdagavond 5 november is de Zitvolleybal Marathon ten einde en volgt uiteraard de huldiging en het feest.
Voor bedrijven is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een het Sport Compass Bedrijventoernooi op donderdag 4 november en/of aan het Sport Compass Bedrijvenontbijt op vrijdag 5 november.

Sport Compass Sportdag, 6 november
Op zaterdag 6 november begint de Sport Compass Sportdag. Dit is een sportdag waarbij je uitgedaagd wordt van jouw handicap een kracht te maken. Lichamelijk gehandicapten kunnen meedoen aan verschillende sporten zodat ze kunnen ontdekken waar ze plezier in hebben. Maar ook voor niet gehandicapten liggen er uitdagingen: Hoe is om te zitvolleyballen, of in een rolstoel te rugbyen of te tennissen? Sporten maakt iedereen gelijk want bij sport gaat het om het overwinnen van je handicap.

Met clinics en demo's van o.a.: Ronald Vink (Paralympische rolstoeltennisser), Alex & Jacqueline (Rolstoeldanspaar, finalisten Holland's Got Talent), Jolanda Paardekam (Tafeltennis International), Danielle de Bruijn (Olympisch Kampioene Waterpolo) en nog vele andere toppers!

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op: www.sportcompass.nl





Ingezonden persbericht