Wageningen Universiteit en Researchcentrum

5 nov 2010 09:00 - 5 nov 2010 17:00

Onderdeel: IMARES

Locatie: Meeting Plaza, Hoog Catherijne, Utrecht

IMARES, Rijkswaterstaat, en de Milieuchemische sectie van de KNCV/NVT organiseren een symposium getiteld: 'Monitoring van chemische waterkwaliteit â nieuwe ontwikkelingen'. Het symposium geeft u een beeld van WAT aan informatie beschikbaar moet zijn en HOE er gemonitord kan worden.

Het beleid in Nederland en Europa stelt steeds hogere eisen aan de chemische monitoring van zoet en zout oppervlaktewater. Monitoringsgegevens worden gebruikt voor het toetsen van beleid en beheer of door de gebruikers van het water. Gebruiksfuncties van dit water zijn onder andere de bereiding van drinkwater, (sport)visserij, maar ook het gebruik als zwemwater.

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen is waterbeherend Nederland continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe meetstrategieën, modellen en technieken.
Resultaten van deze ontwikkelingen laten zien dat bemonsterings- en analysetechnieken steeds efficiënter en gevoeliger worden. Mogelijkheden voor data-uitwisseling â zowel nationaal en internationaal â nemen toe.

Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan deze dag. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De zaal heeft een beperkte capaciteit, dus geef u tijdig op.

» Flyer met meer informatie en programma
Â
Â

---