Gemeente Anna Paulowna

Sporten in de Week van de Chronisch Zieken

Mensen met een chronische aandoening hebben vaak moeite met bewegen. Maar juist voor deze mensen is beweging belangrijk! Sportservice Den Helder / Schagen nodigt in de landelijke âweek van de chronisch ziekenâ, die van 5 t/m 13 november georganiseerd wordt, mensen met een chronische aandoening uit om kennis te maken met dit aangepaste sportaanbod.

Ruim aanbod
In de Kop van Noord - Holland zijn er ruim 60 sportactiviteiten met een aangepast sportaanbod speciaal voor deze doelgroep. De diversiteit in het sportaanbod is groot. U kunt hierbij denken aan verschillende zwemactiviteiten waarvan sommige in extra verwarmd water, aan diverse fitnesscentra en oefengroepen in de regio met speciale aangepaste sportprogrammaâs. Sommige activiteiten worden uitgesplitst in groepen met aandoeningen als COPD, (ex)-hart patiënten, reuma, CVA of diabetes. De activiteiten staan op de website:
www.aangepastsporten.info. Ook op de website www.chronischziek.nl staan vele activiteiten die in deze week vaak gratis uitgeprobeerd kunnen worden.

Â

Â

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice Den Helder/ Schagen in de regio Kop van Noord- Holland, Iris van Paridon. Zij is bereikbaar op ma,do,vrij (0223) 684726 en di,woe, (0224) 21 47 74 of via ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.
Â

Terug naar
Nieuws