Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Vestingstad TV

Op vrijdag 5 november presenteert de Lokale Omroep uit Woudrichem de nieuwste mediabron in het Land van Heusden en Altena: Vestingstad TV.

Vestingstad TV is een kabelkrant waarop actueel nieuws te lezen is uit het Land van Heusden en Altena. In een cyclus van 15 minuten probeert Vestingstad TV de kijker volledig te informeren met nieuws, weer, regioberichten, sport nieuws en foto's van activiteiten uit de streek. Uit onderzoek is gebleken dat dit de ideale lengte is voor een kabelkrant. In bijna 7000 huizen is de kabelkrant zien. Als achtergrond geluid is het radiosignaal van Vestingstad 107.1 FM te horen.

De kabelkrant wordt op 5 november omstreeks 20.00 uur gelanceerd door burgemeester Petter. De lancering van Vestingstad TV is ook direct te zien op het TV-kanaal.

De Kabelkrant is mede tot stand gekomen door een investering van de Gemeente Woudrichem. De Gemeenteraad keurde dit vorig jaar november goed. Een jaar later kan daadwerkelijk gestart worden.

In de achterliggende periode zijn diverse systemen de revue gepasseerd. Het gekozen systeem maakt het mogelijk om foto's van bijvoorbeeld een mobiele telefoon in te sturen zodat deze enige minuten later al te zien zijn op de kabelkrant. Ook kunnen verenigingen in de toekomst zelf berichten plaatsen op de kabelkrant door een e-mail te sturen naar een bepaald adres. Ook wil de lokale omroep in de nabije toekomst filmpjes van activiteiten uit de streek laten zien.

Breedbeeld
Het signaal van de kabelkrant wordt in breedbeeld, dat wil zeggen een verhouding van 16:9 uitgezonden. Voor de oude tv instellingen met een beeldverhouding van 4:3 worden al enige tijd geen toestellen gemaakt.

Ontvangst
Vestingstad TV is te ontvangen in bijna 7000 huizen op kanaal 45 - 663,25Mhz in de Gemeente Woudrichem. Korte tijd na de lancering is Vestingstad TV ook te zien op de website www.vestingstadtv.nl