Gemeente Tiel


2close Nieuwe expositieserie in het Klooster

De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) presenteert van 5 november tot en met 24 december 2010 de eerste editie van 2close, een nieuwe expositieserie in Het Klooster. Voor iedere tentoonstelling worden steeds twee professionele kunstenaars uitgenodigd met duidelijk van elkaar verschillend werk. Deze ongewone koppels worden uitgedaagd om samen een tentoonstelling in te richten met hun werk.

Het Klooster bestaat uit twee kleine ruimtes. Het is niet te bedoeling dat iedere kunstenaar een eigen ruimte 'claimt'. Het is op twee manieren wringen in de ruimte, vandaar de titel '2close'. In twee jaar tijd worden zestien tentoonstellingen georganiseerd onder de naam '2close'. Iedere tentoonstelling wordt geopend met een praatje over en met de kunstenaars. Het eerste spannend treffen is tussen kunstenaars Brieke Drost en Bernard Verhoeven.

Bekijk voor meer informatie de persberichten van Brieke Drost en Bernhard Verhoeven.

Het Klooster

Tot begin dit jaar organiseerde het Centrum voor Beeldende Kunst Gelderland (CBKG) exposities in Het Klooster. Toen duidelijk werd dat het CBKG zijn deuren moet sluiten, benaderde Gemeente Tiel de Gemeenschap Beeldende kunstenaars (GBK) met de vraag of zij een nieuwe expositiereeks wilde opzetten. Dit is gelukt met deze reeks van tentoonstellingen. De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars (GBK) is de beroepsvereniging van kunstenaars in Gelderland. De GBK telt zo'n driehonderd professionele leden die actief bezig zijn met beeldende kunst in Gelderland en (ver) daarbuiten.

Het Klooster, Sint Agnietenstraat 26, Tiel
Openingstijden: do 14.00-20.00 uur, vr 14.00-17.30 uur, za 14.00-17.00 uur