Rijksvoorlichtingsdienst

Persaankondiging 'EU Back to School'

Volgende week keren zo'n 130 parlementariërs en ambtenaren terug naar hun vroegere middelbare school. In het kader van het project 'EU Back to School' zullen zij met leerlingen praten over de Europese Unie (EU) en de rol die de EU speelt in hun dagelijks leven.

Deelnemers zijn onder andere de europarlementariërs Gerben Jan Gerbrandy (D66), Bas Eickhout (GroenLinks), Wim van de Camp (CDA) en Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD). Ook een groot aantal ambtenaren van ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en in Brussel doet mee, waaronder Tom de Bruijn, permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de EU.

Z.K.H. Prins Constantijn, adviseur van eurocommissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes (VVD), keert op vrijdag 5 november ook terug naar zijn middelbare school.

Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen is blij met dit initiatief. 'Nederland heeft Europa hard nodig. Ik vind het fantastisch dat zo velen zich bereid hebben gevonden terug te keren naar hun oude school om aandacht te besteden aan actuele thema's in Europa, ' zegt hij. 'De afstand tussen Europees beleid en wat Nederlanders er in hun dagelijks leven van merken is groot. Op deze manier kunnen we Europa concreet maken en een gezicht geven.'