Gemeente Haaren


Blauwe zone in het centrum van Haaren

Parkeerschijf

Vanaf 5 november geldt er in delen van het centrum van Haaren een blauwe zone.

Dit betekent dat voor het parkeren op deze parkeerplaatsen het gebruik van een parkeerschijf verplicht is.

Door de parkeerdruk in het centrum van Haaren is het voor bezoekers van de winkels, D'n Domp of het gemeentehuis niet altijd even eenvoudig om een parkeerplaats nabij de ingang te vinden. Door het instellen van een blauwe zone reserveren we enkele parkeerplaatsen voor kort parkeren.

De blauwe zone stellen we in op de volgende plekken en tijden:

Op werkdagen van 08:30 tot 18:00 uur:

1. de huidige gereserveerde ruimte op het Mgr. Bekkersplein voor het gemeentehuis voor de bezoekers van het gemeentehuis wordt omgezet in een parkeerschijfzone. Deze ruimte wordt uitgebreid zodat elf voertuigen hier kunnen parkeren. De overige ruimte op het plein blijft vrij voor het lang parkeren;

2. dertien parkeerplaatsen aan de Kerstraat tegenover Den Domp.

Op maandag t/m zaterdag van 08:30 tot 18:00 uur:
1. de parkeerplaatsen op het Mgr. Bekkersplein aan de kant van Albert Heijn. De overige parkeerplaatsen op het plein blijven beschikbaar voor lang parkeren;

Om te mogen parkeren in de parkeerschijfzone wordt het volgende van u verwacht:


- de parkeerschijf moet achter de voorruit geplaatst worden;


- de parkeerschijf moet hierbij goed zichtbaar zijn;


- op de parkeerschijf moet de aankomsttijd worden aangegeven;


- bij het instellen van de parkeerschijf mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond op het eerstvolgende hele of halve uur.

Het aanbrengen van de markering en bebording staat gepland voor vrijdag 5 november. Hierbij zijn wij wel afhankelijk van het weer. Als het 5 november te koud of nat is, worden de werkzaamheden uitgesteld. Als dit gebeurt, vinden de werkzaamheden zo spoedig mogelijk na de 5^de plaats.

De gemeente Haaren stelt gratis een aantal parkeerschijven beschikbaar. Vanaf heden kunt u per persoon één parkeerschijf ophalen bij het gemeentehuis.