Gemeente Dongen

Gemeente Dongen start met programma Boekstart

Publicatiedatum: 2-11-2010

Op vrijdag 5 november aanstaande geeft wethouder Bas Evegaars in Theek5 Dongen het startsein voor het programma Boekstart. Het programma BoekStart wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen én wil ouders met jonge kinderen laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Ouders worden gestimuleerd om naar de openbare bibliotheek te gaan. Het doel van Boekstart is dan ook ouders van babys intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking brengen door ze te binden aan de plaatselijke openbare bibliotheek.

Boekstartkoffertje afhalen
Alle ouders van pasgeboren kinderen ontvangen een brief van de gemeente, theek5 en het consultatiebureau met daarbij een bon waarmee ze bij de bibliotheek een Boekstartkoffertje kunnen afhalen. Dit koffertje bevat onder meer een knisperboekje en een cd met rijmpjes en versjes uit de oude doos.

Samenwerking
Boekstart is een samenwerking tussen de Gemeente Dongen, Theek5 en Thebe Consultatiebureau.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma Boekstart kunt u terecht op www.boekstart.nl