Gemeente Midden-Delfland

Flyeractie "In Maasland rijden we 30!"

Op vrijdag 5 november wordt op de Hofsingel in Maasland een flyeractie georganiseerd om de automobilisten op de maximum snelheid van 30 km/u binnen Maasland te wijzen. Leerlingen van de basisscholen uit Maasland delen tijdens deze actie, in samenwerking met de politie, flyers uit aan alle passerende automobilisten.

Sinds de oprichting van de klankbordgroep in 2009 is er door bewoners, politie en de gemeente samen veel gedaan om de verkeersveiligheid op de doorgaande routes in Maasland verder te verbeteren. Er zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen en er zijn verschillende keren snelheidscontroles gehouden. De gemiddelde snelheid van het verkeer in Maasland is mede door de maatregelen met ruim 10 km/h gedaald!

Burgemeester Arnoud Rodenburg ziet wat er de afgelopen periode is bereikt: "De maatregelen die de afgelopen 2 jaar zijn genomen, hebben een duidelijk effect gehad op de verkeersveiligheid in Maasland. Met deze flyeractie maken we de automobilisten bewust van de verkeersveiligheid in het dorp en de aanwezigheid van onze medeweggebruikertjes. We blijven ons ook na deze actie inzetten voor een betere verkeersveiligheid in heel Midden-Delfland."

Â