Gemeente Soest

Keurmerk voor bedrijventerrein Soestdijk

03 november 2010

Keurmerk veilig ondernemen

Vrijdag 5 november ondertekenen burgemeester Noordergraaf namens de gemeente en de brandweer, districtschef de heer De Groot namens politie Eemland Noord en de heer Busch voorzitter van de Bedrijvenkring De Soestdijkse Grachten het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B).

Dit convenant geldt voor het deel Soestdijk van bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten.

Nadat het deel De Grachten in november 2007 het keurmerk heeft gekregen en in 2009 opnieuw is gecertificeerd, heeft een werkgroep zich de afgelopen maanden om ook voor het deel Soestdijk dit prestigieuze keurmerk te verkrijgen.

Na een zogenoemde 0-meting bij de bedrijven op het bedrijventerrein, is een grondige inventarisatie opgesteld en een plan van aanpak voor het gebied gemaakt. Dit heeft geresulteerd in het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. MKB-Nederland heeft de certificering en de werkgroep begeleid en KIWA Nederland was de instantie die het plan van aanpak beoordeelde.

Samenwerking

Door het tekenen van het convenant gaan de gemeente Soest en het georganiseerde bedrijfsleven samen met de Politie en de Brandweer een samenwerking aan voor de openbare ruimte.

Op basis van een veiligheidsanalyse zijn de volgende drie themaclusters geformuleerd:

* Onderhoud en beheer c.q. overlast (inclusief verkeersoverlast- en problematiek)

* Diefstal en inbraak c.q. onveiligheidsgevoelens
* Brandveiligheid