Gemeente Oisterwijk

Kinderen openen Dag van de Dialoog in Oisterwijk

Het thema van de Dag van de dialoog `Verrassend raak, wat raakt jou' spreekt ook kinderen aan. Kinderen van verschillende basisscholen in Oisterwijk en kinderen van het AZC (asielzoekerscentrum) hebben op hun eigen manier invulling gegeven aan dit thema. Tijdens de opening van de Dag van de Dialoog presenteren zij hun ervaringen.

Op vrijdag 5 november is het de Dag van de Dialoog in Oisterwijk. Op verschillende locaties in Oisterwijk en Moergestel gaan mensen met elkaar in gesprek over wat hen raakt. Dat zijn over het algemeen volwassenen. Maar ook kinderen vinden het belangrijk om te vertellen wat hen `raakt'. Kinderen met verschillende achtergronden kregen de vraag: wat zijn je mooiste dromen? Het antwoord hierop hebben de kinderen weergegeven in tekeningen en zelfgemaakte koffertjes.

Kinderen doen ook mee

De Dag van de Dialoog wordt vrijdag 5 november geopend door wethouder Joop van Hezik. De wethouder is ook ambassadeur voor de Dag van de Dialoog in Oisterwijk.
"Ik vind de `dialoog' een hele waardevolle manier om contact te maken met anderen in de samenleving. Dat kinderen hier aan mee doen is heel logisch" zegt wethouder Joop van Hezik "We praten vaak over kinderen maar we moeten ook praten met kinderen. Zij zijn immers de toekomst van onze samenleving".