UWV


Wajongers op zoek naar werk tijdens Week Chronisch Zieken

3 november 2010

Tijdens de Week Chronisch Zieken 2010, van 5 tot 13 november a.s., organiseert UWV WERKbedrijf op een groot aantal Werkpleinen in Nederland activiteiten voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Met onder andere banenmarkten, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten wil het WERKbedrijf werkgevers en arbeidsgehandicapten bij elkaar brengen.

Er worden themabijeenkomsten gehouden over het combineren van werk en ziekte en werkgevers, politici en chronisch zieken gaan met elkaar in debat over de arbeidsdeelname van mensen met een chronische ziekte of handicap. Arbeidsdeskundigen van UWV WERKbedrijf geven werkgevers voorlichting en advies over het in dienst nemen van Wajongers en de voordelen ervan. Vanuit een aantal Groningse Werkpleinen gaan werkzoekenden met een arbeidsbeperking langs bij bedrijven voor een ludiek `werkbezoek'.

De Week Chronisch Zieken is een gezamenlijk initiatief van patiƫntenorganisaties, mantelzorgers, verzorgenden, onderzoekers, werkgevers en UWV WERKbedrijf. Met het initiatief willen de partijen meer bekendheid geven aan de zorg voor en het maatschappelijke leven van chronisch zieken. Sinds dit jaar regelt UWV WERKbedrijf alle re-integratiedienstverlening voor mensen met een Wajong-, WIA-, WAO- en WAZ-uitkering. Dit betekent dat iedere werkzoekende, geheel en gedeeltelijk arbeidsgeschikt, gebruik kan maken van de arbeidsmarktgerichte dienstverlening van het WERKbedrijf.

Voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Week Chronisch Zieken 2010, kijk op www.werk.nl.