Drukte en afstand grootste belemmeringen om natuur op te zoeken

04/11/2010 15:51

Menzis

PERSUITNODIGING

Vrijdag 5 november: Symposium in het Veld

Menzis en Natuurmonumenten nodigen vertegenwoordigers van de pers van harte uit voor het unieke Symposium in het Veld.

Vrijwel alle Nederlanders (97%) geloven dat een groene omgeving een positief effect heeft op de gezondheid. Een merendeel geeft aan graag vaker in de natuur te willen zijn. Ze komen hier echter niet toe, omdat ze het te druk hebben of omdat ze de afstand tot de natuur te groot vinden. Dit blijkt uit onderzoek dat zorgverzekeraar Menzis heeft uitgevoerd.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het veldsymposium dat Menzis en Natuurmonumenten morgen organiseren in Nationaal Park Veluwezoom. Hierbij wordt ook een speel- en klautertoestel geopend waarop kinderen in het bos kunnen spelen. Tijdens het symposium buigen deelnemers zich over de vraag hoe mensen meer voordeel kunnen hebben van de gezonde invloed van de natuur.

Menzis heeft het onderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de kennis, houding en het gedrag van de Nederlandse bevolking ten aanzien van het thema 'groen is gezond'. Menzis heeft zich met dit thema verbonden. Menzis vindt het belangrijk dat met name kinderen meer gaan bewegen. Obesitas is een probleem onder de jeugd, er zijn veel kinderen die nauwelijks in de natuur komen. Bewegen is voor kinderen gezond en bewegen in de natuur is nog gezonder. Daarom legt Menzis in haar activiteiten ook nadrukkelijk een relatie met groen. Samen met Natuurmonumenten stimuleert Menzis mensen om meer te bewegen in de natuur.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 5 november 2010 van 10.00 tot 14.00 uur in het natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom rondom het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Programma

10.00 uur Ontvangst

In de brasserie van het bezoekerscentrum Veluwezoom.

10.30 uur Opening

Onthulling Klim en Klautertoestel in aanwezigheid van genodigden, schoolkinderen en pers.

11.00 uur Veldsymposium

Op drie locaties in het natuurgebied spreken Jolanda Maas (wetenschapper gGezondheidsbevordering), Sigrun Lobst (Landschapsarchitect en specialist in speelnatuur) en gaan ondergetekenden met u in gesprek over de kansen voor het thema 'Groen = Gezond'.

Na ieder programmaonderdeel wandelt u in groepen naar de volgende locatie.

13.00 uur Gezamenlijke lunch

14.00 uur Einde





http://www.menzis.nl