Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


de Polder': traditioneel koor leert swingen in de Bijlmer
---

'Gospel in de Polder': traditioneel koor leert swingen in de Bijlmer

4 november 2010
TV serie in 5 delen vanaf vrijdag 5 november 20.30 op Spirit 24.

Lukt het een kleurrijk Bijlmerkoor hun blanke medezingers uit de provincie aan het swingen te krijgen? Dat wordt duidelijk in de nieuwe 5-delige serie 'Gospel in de Polder', vanaf vrijdag 5 november te zien op Spirit 24. Hierin staat een koor van buiten de Randstad centraal. In de serie zal het koor een meerdaags bezoek brengen aan één van de vele gospelkoren die de Bijlmer rijk is.

Waarin lijken de koorleden op elkaar? Waarin zijn ze anders? En welke uitwerking hebben de spirit en passie van het Bijlmerkoor? Gedurende een aantal dagen zullen de twee koren hun leven delen in de Bijlmermeer. Zo gaan zij samen boodschappen doen op de markt, koken, eten, praten, bidden en ook veel samen zingen.

Onder begeleiding van souldiva Berget Lewis en componist/arrangeur Edwin Schimscheimer zullen de koren toewerken naar een uniek hoogtepunt: een gezamenlijk optreden op het Gospel Festival Amsterdam op 18 september aanstaande in de Heineken Music Hall.

De serie is exclusief te zien op de themazender Spirit 24. De eerste uitzending is op vrijdag 15 oktober om 20.30 uur. Een live registratie van het Gospelfestival Amsterdam zal ook worden uitgezonden op Nederland 2.
'Gospel in de Polder': traditioneel koor leert swingen in de Bijlmer
---