Port of Rotterdam

Datum 5-11-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Evergreen welkom in Port city

Afgelopen weekend heeft Evergreen haar intrek genomen in Port City 2. De Taiwanese rederij is in volume en binding één van de belangrijkste grootste containerklanten van de Rotterdamse haven en bewoont nu een kantoor dat is ontwikkeld door het Havenbedrijf Rotterdam. Reden genoeg voor Emile Hoogsteden, directeur voor onder andere de containersector, om James Yang president van Evergreen Nederland, namens het Havenbedrijf te verwelkomen en een plastiek aan te bieden.

Deltalinqs en RPPC namen afgelopen september al hun intrek in Port City 2. Het gebouw is nu voor het merendeel in gebruik genomen. Er zijn nog circa 3 verdiepingen te huur, bestaande uit twee delen van 440 m2.

Evergreen
Evergreen vaart al 31 jaar op Rotterdam, en sinds enkele jaren concentreert de rederij hier zijn Europese lading, o.a. om de containers met kleinere schepen aan- en af te voeren.

Hierdoor is Evergreen één van de grootste containerklanten van Rotterdam geworden. Tevens heeft het een sterke operationele band met ECT en is daarin zelfs aandeelhouder.

(Klik hier voor meer informatie over Evergreen in Rotterdam)

Port City 1, 3 en 4
Oliemaatschappij Argos ontwikkelt een inrichtingsplan voor Port City 3 en zal kan nog dit jaar beginnen met de uitvoering. Nadat Argos haar intrek heeft genomen zijn er nog 3 verdiepingen van circa 900 m2 beschikbaar voor havengerelateerde bedrijven.

De bouw van het nieuwe Europese hoofdkantoor van de Broekman Groep (logistiek), ofwel Port City 1, verloopt voorspoedig. Naar komt het gebouw in april 2011 in gebruik. Voor Port City 4 wordt nog gezocht naar een eindgebruiker die, al dan niet in combinatie met een ontwikkelaar, gebouw in eigen beheer zal ontwikkelen.