Royal Haskoning


05-11-2010
Royal Haskoning wint oeuvreprijs
Woensdag 3 november jl. zijn de winnaars van het Scenter Jaarverslagenonderzoek tijdens een bijeenkomst in Driebergen bekend gemaakt. De prijzen werden voor de 16^e keer uitgereikt. Het onderzoek beoordeelt de transparantie van beleid van 100 ondernemingen in Nederland. Advies- en ingenieursbureau Royal Haskoning is met een gemiddelde van 8,6 het meest transparant in de jaarverslagen van de afgelopen vijf jaar en wint daarmee de oeuvreprijs. De winnaars van dit jaar zijn advies- en ingenieursbureau DHV, Van Gansewinkel en SNS REAAL.
Onderzoek verbeterd
Het huidige onderzoek legt meer nadruk op toekomst gerichte informatie. "Dat is een wezenlijke verandering ten opzichte van de afgelopen vijftien jaar. Bedrijven en organisaties voelen zich verantwoordelijk voor de toekomst en committeren zich daaraan. Wij hebben onze beoordelingscriteria daarop aangepast,"aldus Prof. Mr. Dr. Ir. Sicco Santema, directeur van Scenter Management Consultants en initiatiefnemer van het Jaarverslagenonderzoek. "Afgelopen jaren waren gemiddeld genomen de ingenieurs- en adviesbureaus het meest transparant. Ook dit jaar scoorden zij gemiddeld het hoogst. Verrassend zijn de scores van bedrijven in de onroerend goed sector: zij zijn de enige die qua transparantie van beleid beter scoren met de nieuwe methodiek."

Drs. ing. Jan Bout, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Haskoning, gaf zijn reactie na het ontvangen van de prijs. "Transparantie is van groot belang in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De omgeving beoordeelt ons steeds meer op ons gedrag. Het jaarverslag is daar één van de middelen bij. Wij zijn blij dat Scenter de transparantie over een langere periode in onze jaarverslagen erkent. Daar zijn we trots op."