Gemeente de Waard


Prijswinnaars Wabo-woordzoeker bekend

Prijswinnaars Wabo-woordzoeker

De drie prijswinnaars van de Wabo-woordzoeker zijn bekend. C. van Herk uit Nieuw-Lekkerland, E. Aantjes uit Streefkerk en H. van Santen uit Ottoland krijgen een heerlijke slagroomtaart. Omdat De Waard werkt voor drie gemeenten, is er uit iedere gemeente een winnaar getrokken. In totaal waren er 93 goede inzendingen via email en post binnengekomen.

De prijswinnaars Aantjes en Van Santen ontvangen donderdag 4 november hun slagroomtaart in Gemeentekantoor De Waard. De Wabo-wethouders André Hoogendoorn en Teus van Gelder reiken de taarten uit. Wethouder Dirk Heijkoop en winnaar Van Herk zijn helaas verhinderd. Met de taartuitreiking eindigt de maand waarin volop aandacht is besteed aan de komst van de Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) die vrijdag 1 oktober in werking trad. De veelomvattende nieuwe wetgeving wordt in de volksmond omgevingsvergunning genoemd en heeft onder andere gevolgen voor (ver)bouwplannen.

De Waard heeft veel oog gehad voor het werken met de Wabo. Zo is er op 30 september een omgevingsloket geopend door het Klantcontact, team Vergunningen en ondernemen. Deze kamer is van alle gemakken voorzien om klanten te helpen met Wabo-gerelateerde zaken. Zoals het invullen van een digitale aanvraag Omgevingsvergunning. Op deze wijze willen de medewerkers van De Waard de inwoners en ondernemers op een goede manier en in een afgeschermde omgeving te woord staan. In speciale folders is aangegeven of de gewenste activiteit vergunningsvrij is of dat mensen alsnog een (Omgevings-)vergunning dienen aan te vragen. De folders zijn in te zien via www.dewaardwerkt.nl > Dienstverlening > Omgevingsvergunning.

Om de inwoners, instellingen en bedrijven te informeren over de Wabo, heeft werkorganisatie De Waard een speciale Wabo-informatiekrant uitgebracht die huis aan huis is bezorgd. Ze is ook nog te downloaden van de website www.dewaardwerkt.nl. De medewerkers van De Waard adviseren de inwoners met plannen in de openbare ruimte de krant goed te lezen en te bewaren. De puzzel waarmee de inwoners de taarten konden winnen, stond in deze krant.

Met al deze maatregelen hoopt De Waard te hebben bijgedragen aan een zorgvuldige en hopelijk geruisloze invoering van de omgevingsvergunning in de drie gemeenten.