Politie Hollands Midden



Datum: 5 november 2010

PERSVOORLICHTING IS VRIJDAG 5 NOVEMBER VANAF ONGEVEER 15.00 UUR AFWEZIG. VOOR CALAMITEITEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS BEREIKBAAR.

Rijnsburg Scooterrijder overleden na aanrijding Een 16-jarige Rijnsburger is vrijdagmorgen 5 november na een frontale aanrijding met een 30-jarige snorfietser uit Katwijk overleden. Het ongeval gebeurde rond 06.50 uur op de Noordwijkerweg (N449) ter hoogte van de Kloosterschuurlaan. Omstanders verleenden na het ongeval direct eerste hulp tot de komst van het ambulancepersoneel en de politie.

De Rijnsburger werd gereanimeerd maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Katwijker werd met spoedtransport en met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het LUMC. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Katwijk Woninginbraak en poging inbraak Woensdag 3 november, vermoedelijk in de avond, is ingebroken in een woning aan de Hogeweg. Men is binnengekomen door de achterdeur te forceren. De woning werd doorzocht. Het is nog niet duidelijk welke goederen er zijn gestolen. Bij een woning aan het Papaverhof is het gebleven bij een poging. Ook hier wilde men via de achterdeur binnenkomen.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto's of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.


---




Politie Hollands Midden