Politie Drenthe

Vrijdag 5 november 2010

Provincie Drenthe, 05-11-2010

Grote vuurwerkvangst

LEEUWARDEN Het interregionale vuurwerkteam van de drie Noordelijke politiekorpsen heeft donderdagavond drie mannen en een vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van handel in- en bezit van illegaal vuurwerk. Naar aanleiding van anonieme tips en onderzoek konden agenten donderdag aan het begin van de avond op de A32 nabij Haskerdijken een 68-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Later die avond vielen agenten een loods binnen aan de Pieter Sipmawei in Leeuwarden. Daar werd in totaal 7000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en vervolgens inbeslaggenomen. Eén van de grootste vuurwerkvangsten van de afgelopen jaren in het noorden. Drie personen werden vervolgens aangehouden; een 48-jarige man, een 25-jarige vrouw en een 48-jarige man. Na verhoor werd de vrouw heengezonden. De overige mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Heeft u informatie over de handel en/of opslag van (illegaal) vuurwerk? Neem dan contact op met de politie via 0900 884 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

De politie controleert

PEIZE Tijdens een bromfietscontrole in Peize bekeurde de politie donderdagmorgen tien overtreders. Bij drie bromfietsen werd een te hoog vermogen vastgesteld, drie andere bromfietsen bleken technische gebreken te hebben (remmen, zichtbaarheid kentekenplaat en spiegel). De overige bekeuringen waren voor het niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs.

HOOGEVEEN Tijdens een algemene verkeerscontrole in en rond Hoogeveen bekeurde de politie donderdagmiddag 17 overtreders. Tien fietsende scholieren werden bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht. De overige overtredingen werden gepleegd door automobilisten. Vier keer voor het niet dragen van de autogordel, één keer voor niet handsfree bellen, één keer voor het rijden met een gladde band en één keer voor het niet in een kinderbeveiligingsmiddel vervoeren van een kind. 61 bestuurders moesten meewerken aan een blaastest waarbij geen overtredingen werden geconstateerd.

Dieven oud ijzer aangehouden

ZUIDWOLDE Op de Industrieweg in Zuidwolde hield de politie donderdagmorgen een 24-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Hardenberg aan. De twee boden bij een recyclingbedrijf oud ijzer aan. De eigenaar van het bedrijf vertrouwde dit niet en belde de politie. Nader onderzoek leerde dat het oud ijzer afkomstig was van een garagebedrijf in Zuidwolde en gestolen was uit een container bij dit bedrijf. De eigenaar deed aangifte. De beide verdachten zijn na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie hield donderdag in Hoogeveen twee mannen van 38 en 42 jaar aan op verdenking van het mishandelen en bedreigen van hun partner. In beide gevallen waarschuwde de (vrouwelijke) partner de politie en deed aangifte. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. En deze twee los van elkaar staande zaken worden afgehandeld conform de procedure huiselijk geweld.

Inbraken in schuren

DE WIJK In de nacht van woensdag op donderdag is uit een schuur bij een woning aan de Commissieweg in De Wijk een zitmaaier gestolen.

BEILEN Ook in de nacht van woensdag op donderdag werd uit een schuur aan het Smalbroek in Beilen een bromfiets gestolen.

Verkeersongevallen

NIEUW AMSTERDAM Op de Verlengde Herendijk in Nieuw Amsterdam botste donderdagavond een 28-jarige vrouw uit Kampen met haar auto tegen een boom. Ze raakte daarbij licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Volgens getuigen verloor de vrouw na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur.

SLEEN Op de kruising van de Heirweg met de Broekveldstraat in Sleen botsten donderdagavond twee personenautos op elkaar. Dit kon gebeuren doordat een 29-jarige Poolse man geen voorrang verleende aan een voor hem van rechts komende auto (gegevens bestuurder nog niet bekend). In de auto van de Poolse man zaten nog drie personen. Eén van hen raakte licht gewond en werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Emmen.

MEPPEL Op de A32 bij Meppel vloog donderdagmorgen een personenauto over de kop. De 29-jarige bestuurder uit Meppel kwam na het inhalen van een andere auto met de linkerwielen in de middenberm en verloor de macht over het stuur. Via de vangrail belandde de auto op de kop in de middenberm. De bestuurder raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.

EMMEN Op de kruising van de Rondweg met de Houtweg in Emmen botsten vrijdagmorgen drie autos op elkaar. Een 51-jarige vrouw uit Klazienaveen wilde de Rondweg oversteken en zag daarbij de over deze weg naderende autos over het hoofd. Ze kwam met haar auto in botsing met een auto bestuurd door een 50-jarige man uit Emmer Compascuum. Deze auto tolde rond en werd vervolgens aangereden door een bestelauto bestuurd door een 19-jarige man uit Zandpol. De vrouw en de man uit Zandpol raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Door bergings- en opruimwerkzaamheden is de kruising enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Met alcohol op achter het stuur

EMMEN Op de Ermerweg in Emmen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 37-jarige automobilist uit Zwartemeer aan. De man had gedronken (395 ugl). Na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van ene verklaring is de man met een rijverbod van drie uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld

EMMEN In een woning aan het Mussenveld in Emmen trof de politie donderdagmorgen twee hennepkwekerijtjes aan. In een slaapkamer stonden 50 planten van ongeveer een meter hoog. Op de zolder stonden 178 iets kleinere planten. De elektriciteitsmeter was gemanipuleerd waarop een medewerker van het elektriciteitsbedrijf de bewoner afsloot van het netwerk en de meter verwijderde. M.b.t. het illegaal stroomgebruik en het manipuleren van de meter wordt aangifte gedaan. De planten en spullen in de kwekerijen werden afgevoerd en vernietigd. De 47-jarige bewoner verklaarde eigenaar te zijn van de kwekerijtjes en ook al een keer geoogst te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Portemonnee gerold

BEILEN Een 57-jarige vrouw uit Zweeloo is donderdagmiddag in een supermarkt aan de Weversstraat in Beilen bestolen. Zonder dat de vrouw iets merkte werd tijdens het winkelen haar tas, die aan het winkelwagentje hing, losgesneden en werd haar portemonnee er uit gehaald.