Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden voor mishandeling plaatsgenoot

Publicatiedatum: 5-11-2010 10:38:04

ARNHEM - De politie heeft donderdagmiddag 4 november rond kwart voor zes een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van vermishandeling van een 22-jarige Arnhemmer.

De twee - bekenden van elkaar - zouden die middag via MSN ruzie hebben gekregen over de vriendin van de 22-jarige man. Even later zou de 35-jarige man bij de woning van de 22-jarige hebben aangebeld. Toen een familielid de deur opende zou hij direct op de 22-jarige zijn afgelopen en hem met beide vuisten meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. De politie heeft de man even later aangehouden in zijn woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. (123964)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen aangehouden voor afsteken vuurwerk

Publicatiedatum: 5-11-2010 10:37:11

VELP - De politie heeft donderdag 4 november omstreeks 16.30 uur een 13-jarige jongen uit Arnhem aangehouden.

De jongen zou op de Biesdelselaan in Velp vuurwerk hebben afgestoken. Ter plaatse troffen agenten de jongen aan die in het bezit was van 19 stuks vuurwerk (nitraten). Getuigen hadden gezien dat de jongen vuurwerk had afgestoken. Daarop is hij aangehouden. (123962)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drietal aangehouden voor belediging - agent gewond
Publicatiedatum: 5-11-2010 10:36:16

ARNHEM - De politie heeft in de vroege ochtenduren van vrijdag 5 november twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van belediging van agenten en ambtsbelemmering. Een agent liep bij de aanhouding verwondingen op.

Tijdens een surveillance zagen de agenten op de Ketelstraat een groepje jongeren. Eén daarvan, een 20-jarige Arnhemmer, reed op een snorfiets. Agenten spraken de man hierop aan, omdat hij in de binnenstad niet met een snorfiets mocht rijden. Er ontstond een woordenwisseling, omdat de man geen rijbewijs kon tonen en hij zijn naam niet duidelijk wilde zeggen. Eén van de andere jongens, een 18-jarige Arnhemmer mengde zich in het gesprek. Toen agenten hem vroegen op afstand te blijven, zou hij dit hebben geweigerd, waarop agenten hem wegduwden. Daarop begon een 19-jarige vrouw die bij het groepje hoorde, de agenten te beledigen. Zij werd daarop aangehouden. De 18 en 20-jarige jongens zou zich met haar aanhouding hebben bemoeid en werden daarop ook aangehouden. Bij de aanhouding moesten de agenten pepperspray gebruiken omdat de arrestant zich verzette.
Eén van de agenten liep bij de worsteling met de vrouw een snee in zijn gezicht op.
Het drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (124090)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling
Publicatiedatum: 5-11-2010 10:35:51

ARNHEM - Donderdagavond 4 november heeft de politie een 46-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.

Rond half twaalf kreeg de politie de melding dat er een conflict gaande zou zijn in het centrum van Arnhem. Ter plaatse troffen agenten een 46-jarige Arnhemse vrouw aan met haar 19-jarige dochter. De 46-jarige vrouw verklaarde dat zij zojuist een conflict had gehad met haar 46-jarige ex-partner. Dit zou gaan om een auto die zij die avond geparkeerd had in de garage van haar ex-man. Die zou haar verzocht hebben de auto daar weg te halen. Toen zij bij de garage aan kwam, zou hij de auto al deels uit de garage hebben gereden. De vrouw verklaarde dat er onder andere een navigatiesysteem uit de auto verdwenen was en dat daarover een ruzie tussen de twee was ontstaan. De man zou daarbij opzettelijk aan de ketting van de garagedeur hebben getrokken waardoor de garagedeur naar beneden kwam en de voorruit de auto werd verbrijzeld. De dochter zou met het conflict hebben bemoeid waarna de man haar bij de keel zou hebben vastgepakt. Beide vrouwen gaven aan aangifte tegen de man te willen doen. De politie heeft de man even later aangehouden. Bij zijn aanhouding ontkende hij het verhaal. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. (124055)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na val bromfiets

Publicatiedatum: 5-11-2010 10:35:15

VELP - Een 18-jarige vrouw uit Rheden is donderdag 4 november omstreeks 14.00 uur gewond geraakt toen zij met haar brommer onderuit ging op de rotonde aan de Zutphensestraatweg in Velp.

Getuigen verklaarden dat de vrouw vanuit Rheden aan kwam rijden en de rotonde met de Beekhuizenseweg overstak. Daar zou zij onderuit zijn gegleden met haar brommer, mogelijk door de bladeren die daar op de weg lagen. De vrouw zou daarbij even buiten bewustzijn zijn geraakt. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de vrouw die later klaagde over hoofdpijn, misselijkheid en rugklachten. Zij is voor verdere controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.
(123900)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---