Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 05-11-2010

Verdachte schietincident aangehouden (zie bericht dd. 2 november)

AMERSFOORT Op woensdag 3 november is rond 01.45 uur de 30-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van bedreiging. De man werd gezocht omdat hij verdacht werd van bedreiging van een 38-jarige buurtgenoot. Hierbij werd geschoten, waarbij niemand gewond raakte.

Aanleiding was een conflict tussen kinderen van beide vaders. Al eerder werd een 23-jarige man uit Bunschoten en een 26-jarige Amersfoortse aangehouden. De 23-jarige Bunschoter is heengezonden. De 26-jarige vrouw en de 30-jarige man zitten in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op vrijdag 5 november vond rond 00.50 uur een aanrijding plaats op de kruising Amsterdamseweg - Mijnbouwweg tussen een automobilist en twee jongens op een scooter. De Amersfoortse jongens 16 en 17 jaar op de scooter staken vanaf de Mijnbouwweg plotseling de Amsterdamseweg over. De 37-jarige automobilist uit Soest reed hier over de Amsterdamseweg en kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De jongens werden beiden met letsel overgebracht naar het UMC. De scooter bleek enkele dagen daarvoor te zijn gestolen. De 16-jarige jongen kon in de loop van de nacht weer het ziekenhuis verlaten. Hij werd daarop aangehouden op verdenking van heling en zit vast in verband met het onderzoek. De 17-jarige jongen ligt in het ziekenhuis met hoofdletsel.

Aanhouding voor bedreiging

LEUSDEN Op donderdag 4 november heeft een 66-jarige bewoner uit Leusden aangifte van bedreiging. De man verklaarde dat hij rond 16.15 uur bij het Riegerpad zijn hond uitliet. Hier had hij een andere man met een hond had aangesproken met het verzoek om deze aan te lijnen. Dit leidde uiteindelijk tot een conflict waarbij de 66-jarige man werd bedreigd en in het water werd gegooid.

Op aanwijzing van de man werd een 65-jarige verdachte uit Leusden korte tijd later in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Na een tip werd in een woning aan de Liendertseweg op donderdag 4 november rond 15.30 uur een hennepkweekkast aangetroffen. Op het balkon stonden 2 grote hennepplanten. In totaal 14 geoogste henneptoppen, de twee planten en apparatuur werden in beslag genomen voor vernietiging. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat met de stroomkast was geknoeid en heeft alles in veilige staat teruggebracht. De betreffende bewoner bleek in de woning niet aanwezig.

Eenzijdig ongeval

LEUSDEN De politie kreeg op 4 november rond 15.15 uur de melding dat een meisje met haar fiets vanaf de Arnhemseweg in de sloot was gereden. Zij zou onwel zijn geworden door een epileptische aanval.

Ter plekke werd een 17-jarige meisje uit Woudenberg aangetroffen. Zij was overstuur en kon niet goed aangegeven wat er was gebeurd. Er waren geen getuigen aanwezig van het ongeval. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op donderdag 4 november kreeg de politie rond 07.55 uur de melding dat een kettingbotsing had plaatsgevonden op de Hogeweg. Ter plekke bleek dat een 30-jarige bestuurder van een vrachtwagen te laat een rij wachtende autos opmerkte.

Een aanrijding met een personenauto met daarin een 40-jarige bestuurster uit Zaltbommel was het gevolg. Vervolgens ontstond een kettingreactie met drie andere auto. De 40-jarige bestuurster werd uit de auto geknipt en werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Oproep getuigen: Auto in brand

AMERSFOORT Op vrijdag 5 november kreeg de politie rond 00.55 uur de melding dat een auto in de brand stond op de Denstraat. Een getuige hoorde een autoalarm en ging buiten kijken. Hier zag hij een geparkeerde personenauto in de brand staan en op dat moment zag hij twee personen in donkere kleding op een scooter wegrijden in het de richting van de Soesterweg.

De brandweer heeft het vuur geblust. De politie vermoedt brandstichting en doet nader onderzoek.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.