Politie Groningen

Vrijdag 5 november 2010

Provincie Groningen, 05-11-2010

Vrachtauto vat vlam

ALTEVEER Een vrachtauto vatte donderdagmorgen door nog onbekende oorzaak vlam op de N366 bij Alteveer. Toen hulpverleners bij het voertuig kwamen bleek de cabine in vuur en vlam te staan. De vrachtauto was net tweedehans gekocht, er was door de nieuwe eigenaar nog geen tien kilometer mee gereden. Door de brand was het verkeer in verband met blus- en takelwerkzaamheden tijdelijk gestremd.

Hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN De politie heeft donderdag in een woning aan de Ter Laan in Bedum een hennepkwekerij van 1380 hennepstekken opgerold. Tevens werden er 30 moederplanten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in. De stroom werd illegaal verkregen.

Politie zoekt getuigen brand

APPINGEDAM De politie is op zoek naar getuigen van een brand aan de Woldweg in Appingedam. Donderdagavond omstreeks 20.30 uur kwam een melding binnen van brand in het leegstaande pand De Eendracht. De voormalige fabriek is al lange tijd ongebruikt. Het is bekend dat de locatie door sommigen als ontmoetingsplek wordt gebruikt. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De politie komt graag in contact met mensen die voor of tijdens de brand iets bijzonders hebben gezien, wat mogelijk verband houdt met deze brand. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Fietser gewond bij aanrijding met politieauto

GRONINGEN Een 18-jarige fietser uit Groningen is donderdagnacht gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed vanaf de Oude Ebbingestraat in Groningen de kruising met de Spilsluizen op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een politieauto. De agente kon de fietser niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Van een slachtoffer is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed verkeerde.

Laptops buit bij inbraak

GRONINGEN Bij een woninginbraak aan de Oude Boteringestraat in Groningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie laptops ontvreemd. De toegangsdeur van het studentenpand zat niet op slot. Vermoedelijk is men het pand binnengekomen door flipperen. De kamers waaruit de laptops zijn weggenomen waren in het geheel niet afgesloten. De politie kan niet vaak genoeg benadrukken om studentenkamers af te sluiten en de toegangsdeur op het nachtslot te doen. Ook is het raadzaam om laptops uit het zicht te plaatsen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Politie zoekt getuigen beroving

STADSKANAAL De politie is op zoek naar getuigen van een beroving aan de Belgiëlaan in Stadskanaal. Maandagavond 1 november is een 52-jarige vrouw uit Stadskanaal beroofd. De vrouw fietste tussen 22.00 en 22.30 uur over de Belgiëlaan in haar woonplaats richting de Europalaan. Op enig moment werd er aan haar schoudertas getrokken. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Vervolgens zag zij twee mannen en moest zij enkele vuistslagen incasseren. Toen een onbekend gebleven man kwam aanfietsen, gingen de twee mannen ervandoor met een geldbedrag. De politie komt graag in contact met de fietser die de vrouw heeft geholpen. Ook anderen die rond het genoemde tijdstip iets bijzonders hebben gezien, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na bedreiging met mes

TER APEL De politie heeft donderdagmiddag een 28-jarige man uit Duitsland aangehouden. De man ging op een bedrijventerrein aan de Mercuriusweg plotseling door het lint. Zonder aanleiding bedreigde hij enkele medewerkers met een mes en dreigde geparkeerde autos te vernielen. De gealarmeerde politie kon de man overmeesteren en meenemen naar het bureau. Het is volstrekt onduidelijk wat de aanleiding voor het gedrag van de man is. De Duitser is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij aanrijding

OUDE PEKELA Een 68-jarige fietsster uit Oude Pekela is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de F. Clockstraat en wilde de kruising met de Raadhuislaan oversteken. Hierbij verleende ze geen voorrang aan een 52-jarige automobilist uit Oude Pekela. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Automobilist gewond na aanrijding taxibusje

WEDDE Een 73-jarige automobilist uit Sellingen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibusje. De man reed over de Driepoldersweg en stak de Oerdeweg over. Daarbij gaf hij geen voorrang aan een 36-jarige chauffeuse van een taxibusje. In het taxibusje zaten drie kinderen. De automobilist raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen bleven ongedeerd en de taxichauffeuse kwam er met enkele schrammen vanaf. De weg is enige tijd afgesloten geweest. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Jongen geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen was samen met een 16-jarige kameraad aangesproken door personeel van een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen. Beide jongens worden ervan verdacht eerder deze week bij de supermarkt een reclamebord te hebben vernield. Vervolgens waren ze donderdagavond opnieuw in de winkel en gedroegen zich vervelend naar andere klanten. Toen het personeel een winkelverbod wilde uitreiken, werden beide jongens opstandig. De 15-jarige probeerde met het opgeven van een valse naam onder de gealarmeerde politie uit te komen. Hierop is hij aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn moeder is over zijn gedrag geïnformeerd. Beiden moeten zich op een later moment melden in verband met de vernieling van het reclamebord.

Politie controleert op fietsverlichting

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op fietsverlichting. Slechte zichtbaarheid van fietsers kan leiden tot onveilige situaties. Bovendien staat op een kapotte voor- en/of achterlamp een boete van 35 euro. Dat is eenvoudig te voorkomen door te zorgen voor een goed werkende voor- en achterlamp.


- gemeente Leek: 6 bekeuringen


- gemeente Marum: 4 bekeuringen


- gemeente Grootegast: 3 bekeuringen


- Groningen/Oosterstraat: 19 bekeuringen


- Groningen/hereplein: 12 bekeuringen

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 4 november op diverse plaatsen op snelheid.


* Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1790, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


*Eemsmond, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 122, hoogst gemeten snelheid: 181 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


*Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 40, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


*Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1050, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


*Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 795, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.