Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad

Utrecht, 05-11-2010

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Donderdagmiddag 4 november ontstond er een ongeval een tussen een 15-jarige snorfietsbestuurder uit Zeist en een 43-jarige automobiliste uit Utrecht.

De automobiliste reed over de Amsterdamsestraatweg en wilde de Meidoornstraat inrijden, zij zag hierbij de jongen op zijn snorfiets over het hoofd en reed hem aan.

De jongen is met vermoelijk een gebroken been naar het ziekenhuis overgebracht.

Vrouw van tas beroofd

UTRECHT Donderdagochtend rond 10.20 is een 64-jarige vouw uit Utrecht op de Rijnlaan ter hoogte van het Maasplein beroofd van haar tas.

Twee nog onbekend gebleven jongemannen gristen de tas uit haar fietsmand. De jongemannen (met een licht getint uiterlijk) reden op een beige scooter.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die meer hebben gezien of weten contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mislukte beroving van auto

UTRECHT Donderdagmiddag rond 12.20 uur is een 29jarige man uit Rotterdam bij het Gandhiplein aangehouden omdat hij een man van zijn auto wilde beroven.

De Rotterdammer bedreigde de eigenaar van de auto met een stroomstootwapen maar de eigenaar een 51-jarige Utrechter gaf zich niet zomaar gewonnen en verjaagde de berover.

Vervolgens zette hij de achtervolging te voet in en overmeesterde de berover. De Utrechter hield de berover vast tot de inmiddels gewaarschuwde politie arriveerde. De politie hield de Rotterdammer vervolgens aan en bracht hem over naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Mannen belaagd met kettingslot

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie rond
01.45 uur een 37-jarige Utrechter aan voor poging doodslag/zware mishandeling.

De Utrechter zwaaide rond met een kettingslot en sloeg daarmee twee mannen van 18 en 19 jaar uit Aerdenhout, onder meer op hun rug. De politie hield de Utrechter aan en sloot hem in op het politiebureau. De politie nam ook een hoeveelheid drugs in beslag dat de verdachte bij zich had.