VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 5 november
2010/121/BH

Donateurs VU medisch centrum in het zonnetje gezet

Drie donateurs hebben gisteren de eerste VUmc Xtra Award gekregen voor hun bijzondere inzet voor de fondsenwervende projecten van VU medisch centrum.

Simone Freling van AFC Ajax ontving de VUmc Xtra Award 2010 voor haar jarenlange enthousiaste inzet voor kinderprojecten in VUmc, zoals de realisatie van Ronald McDonald VU Kinderstad. Freling is een belangrijke spil in de langdurige relatie die de Amsterdamse voetbalclub en VUmc hebben. De serviceorganisatie Soroptimistclub Bussum en omgeving hebben zich tijdens hun jubileumjaar ingezet om geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Het enthousiasme van de leden van serviceclub bij het organiseren van de activiteiten zijn een belangrijke motivatie voor de award. De laatste award van 2010 werd uitgereikt aan een groep collega's van de treasury afdeling van een bank, die vol overgave een reeks sponsoracties organiseerden voor het onderzoek van VUmc Cancer Center Amsterdam. Aanleiding was de diagnose kanker bij een van hun collega's. Deze hartverwarmende vorm van collegialiteit verdiende zeker een blijk van waardering.

De VUmc Xtra Award bestaat uit een beeldje dat de vereende krachten uitbeeldt waarmee nieuwe projecten tot stand komen. De uitreiking vond dit jaar voor het eerst plaats en zal uitgroeien tot een jaarlijks evenement: VUmc Xtra. VU medisch centrum en GGZ inGeest tonen met VUmc Xtra hun waardering voor alle personen en organisaties, die met tijd, geld, kennis en ervaring de fondsenwervende projecten van beide organisaties mogelijk maken.

foto: Mark van den Brink

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Bernie Hermes (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten .

Achtergrondinformatie (