Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 november 2010

Drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Enschede

Vrijdag 5 november deed een 22-jarige Enschedeër een vervelende ontdekking. Toen hij omstreeks 05.30 uur in zijn woning kwam, zag en hoorde hij dat drie personen luidruchtig in een gangetje achter zijn woning bezig waren met het vernielen van zijn fiets. Toen de 22-jarige naar buiten kwam, gingen de drie personen er vandoor. De Enschedeër belde de politie en heeft de drie mannen achtervolgd tot de politie ter plaatse kwam. De drie mannen werden aangehouden op de Renbaanstraat. De drie mannen, een 21-jarige Almeloër, een 27-jarige Enschedeër en een 25 jarige man waarvan ten tijde van het schrijven van dit persbericht de woonplaats onbekend was, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling.

Bij de insluiting op het politiebureau werden in de tas van de 27-jarige Enschedeër een boksbeugel en een vlindermes aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De drie mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010099873)

Bedrijfsongeval

Enschede

In de vroege ochtend van vrijdag 5 november vond een bedrijfsongeval plaats bij een bedrijf aan de Ir. E.L. C. Schifferstraat in Enschede.

Ter plaatse gekomen, bleek dat een 24-jarige medewerker van het bedrijf omstreeks 00.30 uur op een machine bezig was om materiaal te verwisselen. Vervolgens is de man met zijn been tussen de machine gekomen. Werknemers van het bedrijf hebben de Enschedeër uit de machine bevrijd. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het bedrijfsongeval. (2010099854)

Inbreker overlopen

Almelo

In de vroege ochtend van vrijdag 5 november kreeg de politie melding van een poging inbraak aan de Hofkampstraat in Almelo.

De bewoonster van de woning aan de Hofkampstraat hoorde omstreeks 00.00 uur geluiden vanuit de tuin van haar woning. Toen zij door het raam keek, zag zij een man staan. Toen de bewoonster op het raam sloeg, ging de man er vandoor. Agenten zagen dat de man geprobeerd had om een raampje boven de achterdeur open te breken.

Omstreeks 01.30 uur is een 49-jarige inbreker overlopen door een bewoner van een woning aan de Castellolaan in Almelo. De 51-jarige bewoner heeft de 49-jarige man overlopen nadat de man had getracht in te breken in de woning van de 51-jarige Almeloër. De inbreker heeft geprobeerd aan de zijkant van de woning een bovenraam open te breken. Omdat de man betrapt werd tijdens de inbraakpoging ging hij er vandoor. Even later kon de man worden aangehouden.

Onderzocht wordt of de 49-jarige inbreker ook heeft geprobeerd in te breken bij de woning aan de Hofkampstraat. De man is voor verder onderzoek ingesloten. (2010099859)

Dronken automobilist zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Hengelo

Een 38-jarige man uit Hengelo werd vrijdagmorgen 5 november aangehouden, omdat hij dronken en zonder geldig rijbewijs een ongeval heeft veroorzaakt.

Vrijdagmorgen 5 november omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Reitzstraat in Enschede. Een 38-jarige automobilist was tegen een geparkeerde auto aan gereden. De man melde de aanrijding zelf bij de 71-jarige eigenaresse van de auto. De politie werd ingeschakeld. De 38-jarige biechtte direct op dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en dat hij onder invloed was van alcohol. De ademanalyse op het bureau wees 1,02 promille uit. Proces-verbaal zal worden opgemaakt tegen de man voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. (2010099865)

Fietsster gewond bij aanrijding Wierden
Een 45-jarige fietsster uit Wierden raakte donderdag 4 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdag 4 november omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Anjelierstraat in Wierden. Een 46-jarige automobilist uit Wierden reed over de Akeleistraat en wilde de kruising oversteken naar de Anjelierstraat. Hierbij zag hij een fietsster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietsster, een 45-jarige vrouw uit Wierden, raakte licht gewond. (2010099776)