Gemeente Mook & Middelaar


Start diensverlening Centrum voor Jeugd en Gezin Gennep-Mook en Middelaar

Â

Â

Het centrum voor Jeugd en gezin Gennep- Mook en Middelaar is op vrijdag 5 november 2011 gestart met het ondersteunen van jongeren en ouders bij het opvoeden en opgroeien. Samen met het CJG Bergen is een website gemaakt, die op 5 november is gelanceerd door de wethouders Jeugd van de drie gemeenten. Dit hebben zij gedaan met 90 kinderen van de SBO de Piramide bij Pica Mare in Gennep.

In het CJG Gennep - Mook en Middelaar werken diverse instellingen samen: GGD Limburg-Noord en Gelderland-Zuid, Welzijnsorganisatie Synthese, Bureau Jeugdzorg Limburg en de beide gemeenten. Zij bieden advies, ondersteuning en hulp op maat over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Het CJG is er voor kinderen, jongeren tot 23 jaar, (toekomstige) ouders en verzorgers, maar ook voor alle mensen die werken met deze groepen. De Rijksoverheid heeft bepaald dat er in elke gemeente voor 2012 een CJG moet zijn.

Website, e-mail en telefoon
Het CJG Gennep - Mook en Middelaar en het CJG Bergen trekken samen op bij het aanbieden van informatie via de website. De nieuwe website biedt informatie en handige tips, bijvoorbeeld over eten en groei, verlegenheid, agressie, drugs, drukke kinderen, seksualiteit, zwangerschap, echtscheiding en puberteit. De website is vanaf 5 november te vinden via de gemeentelijke sites en via www.cjggennep.nl en www.cjgmookenmiddelaar.nl. Vragen waarop de website geen antwoord geeft kunnen per e-mail of telefoon worden gesteld aan het CJG Gennep - Mook en Middelaar.Â

Netwerk van knooppunten
Gennep en Mook en Middelaar willen met de dienstverlening vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin zo dicht mogelijk bij de burger staan en gebruik maken van de aanwezige diensten die in deze gemeenten al op een goede manier samenwerken. Om die reden is ervoor gekozen om zonder vast inlooppunt te werken. Alle professionele organisaties die met kinderen, jeugd en jongeren werken maken deel uit van een netwerk van knooppunten. Ouders vragen advies aan een professional die ze kennen, zoals de schooldecaan of een medewerker van het consultatiebureau. Deze schakelt vervolgens zijn netwerk in om optimale ondersteuning te bieden. Het bestaande netwerk van knooppunten wordt in het kader van het CJG uitgebouwd en versterkt.