Gemeente Lansingerland

Goede zaken op Nieuwbouw Woonbeurs
Woonbeurs Lansingerland

Zaterdag 30 oktober was er een Nieuwbouw Woonbeurs in het informatiecentrum Lansingerland in Berkel en Rodenrijs. Bezoekers konden op de beurs terecht voor alle informatie over wonen in Lansingerland.

Er werden goede zaken gedaan: met ruim 200 doelgerichte bezoekers was de belangstelling voor nieuwbouwprojecten groot. Dit leidde zelfs tot een aantal concrete verkopen, opties en inschrijvingen op woningen en kavels.

Op de beurs presenteerden ontwikkelaars en makelaars actuele nieuwbouwprojecten in de gemeente. De gemeente Lansingerland gaf informatie over de verschillende kernen en voorzieningen. Op een touchscreen konden bezoekers de vernieuwde website www.buitenleveninderandstad.nl bekijken en specifieke informatie per nieuwbouwwijk en buurt in de gemeente vinden.

Foto woonbeurs Lansingerland

Geen kijkers maar kopers
De bezoekers van de woonbeurs waren doelgericht. âGeen kijkers, maar kopersâ sprak wethouder Jan den Uil na afloop tevreden. De tijd van windowshopping lijkt voorbij, nu projectontwikkelaars door creatieve oplossingen in bouw- en ontwerpkosten hun aanbod voor kopers financieel een stuk aantrekkelijker hebben gemaakt. Ook de belangstelling voor kavels was goed.

Buitenleven in de Randstad
De gemeente Lansingerland heeft de ambitie om de komende decennia nog ongeveer 10.000 woningen te bouwen op verschillende (VINEX-)locaties. In de communicatie met potentiële huizenkopers trekt de gemeente samen op met de projectontwikkelaars en makelaars.Â