Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 05-11-2010

Woninginbrekers overlopen

WOERDEN De bewoonster van een huis op de Dorpsstraat werd donderdag, rond 12.15 uur, onaangenaam verrast toen zij bij thuiskomst twee inbrekers in haar woning aantrof.

De verdachten gingen er direct vandoor in de richting van de Jonkherenlaan. Zij werden niet meer in de omgeving aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de achterdeur van de woning was geforceerd. Uit de woning werd, voor zover bekend, niets ontvreemd.

Volgens het slachtoffer voldeden de verdachten aan het navolgende signalement:


- Man, ongeveer 1.70 meter lang en 20 jaar oud. Gekleed in een zwart leren jas en blauwe spijkerbroek. Hij droeg een wit baseball petje.


- Man, eveneens ongeveer 1.70 meter lang, gekleed in een grijs vest met een capuchon.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Woerden via het telefoonnummer 0900-8844.

Straatroof

WOERDEN Op donderdag 4 november vond op de Willem Tholenstraat een beroving plaats. Het slachtoffer betrof een 62-jarige vrouw uit Woerden die een collecte liep voor het Diabetes Fonds.

De vrouw liep met haar collectebus in de Willem Tholenstraat toen zij werd aangesproken door een onbekende man. Hij deed voorkomen dat hij een donatie wilde geven maar pakte kort daarna de collectebus vast en gaf een flinke ruk. De vrouw probeerde nog te voorkomen dat hij de bus kon stelen maar kwam tengevolge van de harde ruk te vallen. De verdachte ging er vervolgens, met medeneming van de collectebus vandoor.

Het slachtoffer liep licht letsel op aan haar hoofd en had een wond aan haar vinger.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend:


- Man, lichtgetint uiterlijk, geschatte leeftijd is 25 jaar. Hij was ongeveer 1.75 meter lang en gekleed in een grijze trainingsjas of sweater met een capuchon. Onder de capuchon droeg de verdachte een zwarte muts.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze laffe daad contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen via het telefoonnummer 0900-8844.

Inbrekers gevlucht

WOERDEN De politie is donderdagavond op zoek geweest naar bedrijfsinbrekers die het hadden gemunt op een bedrijf aan de Industrieweg.

Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat er zich een verdachte situatie voordeed bij het bedrijf. Onder andere werd gezien dat twee mannen over het hek bij het bedrijf klommen en uit het zicht verdwenen. De politie ging direct ter plaatse en stelde met onder meer diensthonden een onderzoek in. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen.

Wel heeft de politie de vermoedelijke auto van de gevluchte verdachten aangetroffen. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen.

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend:


- Blanke man, stevig of corpulent van postuur en gekleed in donkere kleding. Hij viel op door zijn kalende hoofd.


- Lichtgetinte man, iets langer dan eerdergenoemde verdachte, mogelijk lang rasta haar en eveneens in het donker gekleed.

De politie verzoekt eventuele getuigen of personen die menen deze combinatie van verdachten te herkennen contact op te nemen met de politie van Woerden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het nummer 0800-7000.

Autobrand

MIJDRECHT Op vrijdagmorgen vond op de Johan van Lochemstraat een autobrand plaats.

Rond 03.30 uur kregen politie en brandweer de melding dat er een auto in de brand stond. Ondanks de snelle reactie van de brandweer bleek het niet meer mogelijk om de auto te redden. Omdat de auto dicht bij een woning geparkeerd stond, en de hitte kennelijk behoorlijk intens is geweest, ontstond er schade aan de ruit en een regenpijp van de woning.

De politie heeft het wrak veiliggesteld en doet forensisch onderzoek naar de oorzaak. Vooralsnog wordt brandstichting niet uitgesloten.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Rijn & Venen via het telefoonnummer 0900-8844.