Politie IJsselland

Herhaalde getuigenoproep diefstal en brandstichting bestelwagen

Waarschuwing tegen diefstal bedrijfswagens

Zwolle, 05-11-2010 o Op donderdagavond 28 oktober tussen 21:00 en 21:20 uur werd aan de Zalnéweg (bij de ingang van de Wythmenerplas) een uitgebrande bestelbus aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat dit een bedrijfsbus betrof die op 19 oktober tussen 14:25 en 14:45 uur is gestolen vanaf het Gemaalpad in Zwolle.

Deze bedrijfswagen, een witte Volkswagen Transporter met het kenteken 81-VLP-2 was voorzien van blauwe bestickering/belettering van de HEMINK GROEP, een schilder- en afbouw bedrijf uit Borne. In het logo van de belettering stond de H van Heming in en roodkleurig vlak. In de bestelbus bevonden zich o.a. schildergereedschappen, verfpotten en bouwlampen. Bij de diefstal van de bestelbus werden in de omgeving twee mannen (30-ers) gezien die in een rode Volkswagen Golf reden. Later bestuurde een van de inzittenden van deze auto de gestolen witte bestelbus.

Omdat de uitgebrande bestelbus - zonder motor - bij de Wythmenerplas werd aangetroffen en het niet aannemelijk is dat die daar gedemonteerd werd, wordt er vanuit gegaan dat de bus per vrachtwagen met platte laadbak, autoambulance of platte aanhanger naar dit recreatiegebied is vervoerd.

Getuigenoproep

Mensen die, op basis van bovenstaande informatie, iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze uitgebrande bestelbus of de diefstal daarvan te maken kan hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met het politieteam Zwolle-Centrum/Zuid via 0900-8844. Datzelfde geldt ook voor aangeboden gereedschappen, bouwmaterialen en/of auto-onderdelen. Anonieme informatie kan verstrekt worden bij Bel M.(Meld Misdaad anonieM) via 0800-7000. Naar de diefstal en brandstichting wordt een onderzoek ingesteld.

Meerdere diefstallen bestelbusjes

In het weekend van 29 oktober tot 1 november werd in Zwolle een grijze Volkswagen Transporter met het kenteken 9-VDD-65 gestolen van het bedrijfsterrein van de IJsselhallen. Op dinsdag 2 november tussen 12:00 en 13:30 werd een zwarte Volkswagen Multivan, met het kenteken 52-VPB-8 gestolen van de Ruimzichtweg in Zwolle. Beide diefstallen worden met de diefstal van de witte Transporter in verband gebracht.

Waarschuwing

Gewaarschuwd wordt voor het dievengilde dat het kennelijk heeft voorzien op Volkswagen bestelwagens en daarnaast op bedrijfswagens waarin (vaak dure) gereedschappen of elektrische machines zijn opgeborgen. Op bouwlocaties dienen ondernemers en medewerkers alert te zijn op personen die dergelijke bestelwagens observeren. Gevraagd wordt om signalementen van verdachte personen en kentekens van hun autos of andere voertuigen vast te leggen en die informatie zo spoedig mogelijk aan de politie door te geven.