KNHS

HKH Prinses Haya herkozen als voorzitter van de FEI 5 november 2010
Prinses Haya

TAIPEI (KNHS) - Tijdens de General Assembly van de Fédération Equestre International (FEI) in de Taiwanese hoofdstad Taipei is HKH Prinses Haya Al Hussein herkozen als voorzitter van deze mondiale overkoepelende hippische organisatie.

De Nederlandse kandidaat voor de functie van voorzitter van de FEI, Henk Rottinghuis, constateerde: "Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Aan de andere kant moet ik ook vaststellen dat het programma waarmee ik deze verkiezing ben ingegaan uiterst positief is ontvangen en een steeds terugkerend gespreksthema tijdens deze vergadering is geweest. Ik heb mij dan ook trachten te profileren als de ideale kandidaat voor de toekomst, met onder meer de volgende centrale thema's:
- Het versterken van de samenwerking tussen enerzijds de FEI en anderzijds de nationale federaties en organisaties binnen de hippische sport;

- De sporters dichter bij de FEI te brengen. Waarbij ik graag wil vermelden dat ik tijdens de aanloop naar de verkiezingen van de sporters nadrukkelijk steun heb ontvangen", aldus Rottinghuis.

Voor de verkiezing van voorzitter waren drie kandidaten verkiesbaar. Naast HKH Prinses Haya en Henk Rottinghuis had ook de vice-voorzitter van de FEI, de Zweed Sven Holmberg, zich kandidaat gesteld.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Prinses Haya door: www.melissen.net