Gemeente Kampen

Zuiderzeehaven

Van Maanen treedt af als voorzitter Raad van Commissarissen Zuiderzeehaven

05-11-2010
De heer Van Maanen trekt zich per direct terug uit de Raad van Commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven waarin hij als voorzitter zitting had namens de gemeente Kampen. Aanleiding voor dit plotselinge vertrek is de recente veroordeling van de heer Van Maanen voor het oneigenlijk gebruik van een exportsubsidieregeling in 1998 door Scheepswerf Peters. In die periode was de heer Van Maanen directeur van dit bedrijf. Het college van B&W van de gemeente Kampen respecteert het besluit van de heer Van Maanen. Van Maanen: "Door de publiciteit rond deze zaak en ook de gevoeligheid in de regio en binnen de gemeente, heb ik besloten dat het voor de Zuiderzeehaven beter is om mijn positie beschikbaar te stellen."

Afgelopen maandag heeft de rechtbank in Zwolle de heer Van Maanen en een drietal andere betrokkenen veroordeeld tot het betalen van boetes. De opgelegde boetes zijn voor de helft voorwaardelijk opgelegd in verband met de gedateerdheid van de feiten, het niet bestaan van eerdere aanraking met justitie en de enkele jaren geleden al afgestemde terugbetaling van de subsidie.

Wethouder Treep spreekt zijn waardering uit voor de werkzaamheden die de heer Van Maanen verricht heeft voor de Zuiderzeehaven: "Van Maanen was als voorzitter van de Raad van Commissarissen een drijvende kracht achter het succes van de Zuiderzeehaven. Hij was al bij het project betrokken toen daarvoor midden jaren negentig de eerste plannen werden ontwikkeld. Wij gaan ons de komende weken beraden over de opvolging van de heer Van Maanen."

De Zuiderzeehaven is een samenwerking tussen private en publieke partijen. De bouw van de haven is inmiddels afgerond en de gronden zijn voor het grootste gedeelte in gebruik genomen of verkocht.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |