Gemeente Abcoude


Derde Herindelingskrant huis-aan-huis verspreid

In de gemeenten Abcoude en De Ronde Venen wordt deze week de derde Herindelingskrant huis-aan-huis verspreid. De krant staat voor een belangrijk deel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen die op 24 november 2010 plaatsvinden. De eerste twee Herindelings-kranten verschenen in juli en september.

Op 1 januari 2011 worden de huidige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen samengevoegd tot de nieuwe gemeente De Ronde Venen. In verband met deze fusie vinden er op 24 november 2010 verkiezingen plaats voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente. De krant is voor een belangrijk deel aan de verkiezingen gewijd. De krant biedt onder andere een overzicht van de standpunten van de acht deelnemende partijen over negen verschillende onderwerpen. Daarnaast presenteert elke lijsttrekker afzonderlijk de belangrijkste punten van zijn of haar partij. In verband met de verkiezingen vindt er op 22 november vanaf 19.30 uur een lijsttrekkersdebat plaats in de Meijert in Mijdrecht. Dit debat wordt ook live uitgezonden via Midpoint. Naast de verkiezingen is er in de krant ook aandacht voor onder andere de nieuwe huisstijl van de gemeente, de burgemeestersbenoeming, het dienstverleningsconcept en de Week van de Structuurvisie die eind september plaatsvond.

Op adressen met nee/nee-stickers wordt de Herindelingskrant niet bezorgd. Wie de krant eind deze week niet heeft ontvangen, kan die ophalen bij het gemeentehuis in Abcoude of De Ronde Venen. De krant is, net als de eerste twee exemplaren, ook in te zien via de website www.fusieabcoudederondevenen.nl.
---

5 november 2010