Politie Gelderland-Midden

Bromfietsers bekeurd bij `Gas Terug' controle

Publicatiedatum: 5-11-2010 13:06:09

WESTERVOORT, DUIVEN - Als onderdeel van het project `Gas Terug' hield de politie op donderdagochtend 4 november verkeerscontroles op de Eltensestraat in Duiven en de IJsseldijk in Westervoort. Daarbij werden bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, rijgedrag en het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Tijdens de controle in Westervoort werd rond acht uur een bekeuring uitgedeeld voor het rijden op een opgevoerde bromfiets. De controle van een jongen die rond elf uur op de Eltensestraat in Duiven zonder helm reed, verliep iets moeizamer. Toen de betrokken agent een stopteken gaf, ging de jongen er op zijn bromscooter vandoor. Na een korte rit besloot de agent om de achtervolging te staken. De gegevens van de scooterrijder konden worden achterhaald en de 16-jarige jongen uit Lathum zal bekeuringen krijgen voor zijn rijgedrag en het rijden zonder helm.

'Gas Terug'
`Gas Terug' is een samenwerkingsverband tussen gemeentes, openbaar ministerie en de politie. De gemeentes sluiten aan vanuit het oogpunt van hun verantwoordelijkheid betreffende de veiligheidszorg en de leefbaarheid binnen de gemeente. Het OM zal kijken naar de strafmaat en de eventuele mogelijkheden van inbeslagname van brom- of snorfietsen. De politie zorgt voor de daadwerkelijke controles en registratie van bestuurders en brom- en snorfietsen.
(123707, 123922)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---