Politie Amsterdam-Amstelland

Man lichtgewond bij schietincident restaurant

Een 40-jarige man is donderdagavond 4 november licht gewond geraakt in een restaurant op Wisseloord in Amsterdam Zuidoost. Dit gebeurde nadat er in de zaak werd geschoten.

Twee verdachten volgden een 45-jarige man die ze op straat probeerden te beroven. Dit slachtoffer vluchtte het restaurant binnen, gevolgd door zijn twee belagers. In de zaak ontstond een vechtpartij waarbij de verdachten naar buiten werden gewerkt. De mannen, op dat moment geholpen door een derde verdachte, konden vervolgens niet meer de zaak binnen omdat de toegangsdeur elektronisch was vergrendeld. Ze vernielden vervolgens de deur waarna er enkele keren werd geschoten. De 40-jarige, die in de zaak aanwezig was, raakte daarbij licht gewond. De daders vluchtten daarna in de richting van het nabijgelegen metrostation. De politie deed nog onderzoek in enkele metrotreinen maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Getuigen gezocht
De politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident in en bij het restaurant of misschien hebben mensen het 45-jarige slachtoffer zien rennen, gevolgd door zijn belagers. De recherche van district Oost heeft de zaak in onderzoek en is te bereiken via 0900-8844. Een anonieme tip kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


____________________