Gemeente Loenen aan de Vecht


Wmo: klanttevredenheid en andere onderzoeken 2009

Over het jaar 2009 zijn voor de zomer van 2010 onderzoeken verricht naar de klanttevredenheid onder Wmo-cliënten. Zowel cliënten die een voorziening hebben ontvangen als cliënten van wie de aanvraag is afgewezen zijn ondervraagd. In het algemeen is de meerderheid van de clienten tevreden over zijn/haar Wmo voorziening en over het proces van de aanvraag.

Daarnaast zijn gegevens verzameld over de prestaties van de gemeente op het gebied van onder andere leefbaarheid, cliëntondersteuning, opvoedondersteuning en individuele verstrekkingen. Ook is inzichtelijk gemaakt welke vragen gesteld worden bij het Wmo-loket en welke kosten de gemeente gemaakt heeft voor het verstrekken van hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen en vervoersvoorzieningen.

De tevredenheid van de Wmo-Raad is onderzocht over de wijze waarop hun rol invulling krijgt en de samenwerking met de gemeente. Ook heeft op onderdelen van de tevredenheidsonderzoeken een verdiepingsslag plaatsgevonden via een klantenpanel. Hieruit komt vooral naar voren dat het voor clienten duidelijk is waar voorzieningen aangevraagd kunnen worden en dat men tevreden is over de bejegening door medewerkers van het Wmo-loket. Het onderzoek naar de tevredenheid van de Wmo-Raad en de verdiepingsslag middels het klantenpanel zijn te vinden in de bijlage van het Klanttevredenheidsonderzoek Wmo Loenen (rapport B).

De aanbevelingen uit de rapporten en van de Wmo-Raad Loenen zijn vertaald in concrete acties waar de gemeente mee aan de slag gaat. Bijvoorbeeld meer/beter informatie verstrekken over de spelregels van de Regiotaxi: wat zijn de afspraken over wachttijden, gebruik voor medische doeleinden of niet, enz.

Hier kunt u zowel een samenvatting van de onderzoeken lezen als de rapporten zelf.

* Samenvatting Wmo rapportages 2009.pdf

* A. klanttevredenheid wmo Regiorapport 2009.pdf
* B. klanttevredenheid wmo Loenen 2009.pdf
* C. Rapportage prestatiegegevens (verantwoording aan het rijk).pdf
* D. Managementrapportage Wmo 2009.pdf

Zie het origineel