Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Halloweenviering Beverwaard

Groot succes!

Beverwaard vierde zaterdag op grootse wijze Halloween. Dit grootse wijkfeest duurde van 15.00 tot 20.00 uur. De optocht met lampions en een grandioos vuurwerk in het park sloten Halloween in Beverwaard af.

Voor het zover was, kon je op verschillende plaatsen griezelen. In het griezelbos aan het Gronsvelderf bijvoorbeeld. En in het enge spookhuis dat Woonbron had ingericht aan de Alerdicnksingel. En niet te vergeten het griezeldoolhof in de Focus.

Deelgemeente IJsselmonde, Woonbron, Perspect, Jongerenwerk IJsselmonde en de winkeliersvereniging zorgden onder meer voor de organisatie. Vooral fastfood-restaurant Verhage en kapsalon Sylviana staken hun nek uit. Verhage deelde in stijl honderden gitzwarte ijsjes uit die griezelig op je tong knetterden als je er een lik van nam. Wesley Fok: We genieten er zelf ook van.

Sylviana van de kapsalon en haar team deelden bakken vol met mandarijnen en veel eng snoep uit tijdens een bomvolle braderie in het winkelcentrum. Sylviana had deze namiddag zelfs een miss-griezelverkiezing opgezet.

Deze Halloween-viering was echt een feest voor en door alle wijkbewoners.

Buurtbewoner Aad: Ik woon hier nu dertien jaar. In het begin was het niet ideaal, maar de laatste jaren kun je hier zo ontzettend veel doen. Van zoiets als Halloween word ik vandaag helemaal vrolijk. Voor Josje van acht was Halloween vooral een ontdekking: Ik weet nu dat griezelig ook leuk kan zijn. Het zwarte ijs vond ik wel heel gek.