Liliane Fonds en Sandra Reemer Foundation bundelen krachten

05/11/2010 13:46

Liliane Fonds

Nog meer kinderen met een handicap mee laten doen.

Het eerste samenwerkingsproject tussen de Sandra Reemer Foundation en het Liliane Fonds is een feit. Beide stichtingen realiseren de renovatie van een klaslokaal van het centrum St. Jean Bosco in Muyinga in Burundi. Hier volgen kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap de basisschool, voortgezet onderwijs en een vakopleiding. Na de renovatie is het lokaal beter toegankelijk voor de kinderen, is er meer licht en is het goed geïsoleerd.

Twintig jaar lang was zangeres en presentatrice Sandra Reemer ambassadrice van het Liliane Fonds. Eind 2008 startte ze haar eigen stichting, de Sandra Reemer Foundation, die in korte tijd snel is gegroeid tot een zelfstandige stichting die nu ook het Liliane Fonds steunt.

De stichtingen vullen elkaar goed aan. De Sandra Reemer Foundation is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor kinderen en jonge mensen in ontwikkelingslanden door middel van bijvoorbeeld scholing en inkomengenerende projecten. Onder de doelgroep behoren ook de kinderen en jongeren met een handicap waar het Liliane Fonds zich op richt.

Directeur van het Liliane Fonds Kees van den Broek: " We zijn trots en blij met deze eerste stap in onze samenwerking en we hopen dat we nog vele projecten in gezamenlijkheid kunnen realiseren. Dankzij de inspanningen van beide stichtingen kunnen steeds meer kinderen met een handicap meedoen."