Senternovem

04-11-2010 |

Bodem+ levert bijdrage aan nieuwe Bosatlas Nederland Waterland

Deze week verschijnt De Bosatlas van Nederland Waterland, een atlas waarin de veelzijdige relatie van Nederland met water centraal staat. Bodem+ leverde een bijdrage aan de totstandkoming van deze Bosatlas door het aanleveren van informatie over grondwaterverontreinigingen.

Verbinding bodem en grondwater
Bodem+ onderzoekt momenteel welke knelpunten in beleid en uitvoering tussen bodem en water bestaan en welke bodemthema's beter moeten aansluiten op water. Bodembeheer vraagt immers om gebundelde aanpak met en kennis van grondwater. Dergelijke kennis is momenteel versnipperd over veel overheden en kennisinstituten. De deelname van 40 overheden en kennisinstituten aan deze atlas toont dit. Efficiënt bodembeheer en met name het grondwaterbeheer vraagt dan ook om samenwerking, verbinding en het toegankelijk maken van deze kennis. De bijdrage aan deze Bosatlas is een eerste concrete uiting van de ambitie van Bodem+ om de verbinding tussen bodem en grondwater te leggen.

Bosatlas van Nederland Waterland
De Bosatlas van Nederland Waterland is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel. Water is ook een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs. Dankzij financiële steun van het Ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie, de waterschappen, Gemeentewerken Rotterdam en Rijkswaterstaat Waterdienst ontvangen daarom alle middelbare scholen van Nederland in het voorjaar van 2011 een gratis set atlassen.