Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 5 november

Alkmaar, 05-11-2010 o 14.30 uur

Jonge fietser gewond naar ziekenhuis (tevens homepagebericht)

Schagen, vrijdag 5 november 2010.

Rond 12.30 uur botste er een 12-jarige fietser uit Schagen, bij het oversteken van de Zuiderweg tegen een telekraan. De jongen raakte ondermeer gewond aan zijn hoofd maar was aanspreekbaar. Hij is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter verleende assistentie.

De jongen kwam vanaf de Julianalaan en wilde de Zuiderweg bij de verkeerslichten oversteken. De lichten stonden op knipperen. De telekraan werd bestuurd door een 31-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug. Hij reed over de voorrangsweg de Zuiderweg en kwam uit de richting Witte Paal en reed in de richting van de Schagerweg.

Hij was in de veronderstelling dat de jongen hem vrije doorgang zou verlenen omdat hij voor de kruising af leek te remmen. De jongen stak echter toch nog over en werd door de rechtervoorkant van de telekraan geraakt. Hij viel aan de rechterkant van de rijbaan op het asfalt. De kraanbestuurder was ontdaan. Voor hem is slachtofferhulp in kennis gesteld.

23-jarige fietsster overleden na aanrijding (tevens homepagebericht)

Bovenkarspel, donderdag 4 november

De 23-jarige fietsster uit Bovenkarspel die woensdagmorgen 3 november ernstig gewond raakte na een aanrijding op de Florasingel is woensdagmiddag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Een 27-jarige automobilist reed met zijn bestelbus de Florasingel op. Hij zag vlakbij het tankstation de vrouw de weg oversteken. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd met ernstig letsel overgebracht naar het VU -ziekenhuis in Amsterdam.

Er wordt onderzoek gedaan naar hoe hard de 27-jarige bestuurder heeft gereden. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd.

Aanhouding na huiselijk geweld

Alkmaar, donderdag 4 november 2010.

In de avonduren heeft de politie een 43-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij is inmiddels enkele weken gescheiden van zijn ex-vriendin maar kwam bij haar thuis dronken nog wat spullen ophalen. Dit liep uit op een handgemeen. De vrouw probeerde hem van het lijf te houden maar kon niet voorkomen dat ze enkele trappen en klappen kreeg. Door zich buiten op een balkon op te sluiten zag ze kans de politie te bellen waarna de man werd gearresteerd. Hij is ingesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.

De vrouw moest zich onder behandeling van haar huisarts stellen. Ze had een blauw oog en meerdere kleine verwondingen.

Drankrijder

Hoorn, vrijdag 5 november 2010.

Vannacht rond 01.00 uur werd bij een routinecontrole op de Provincialeweg een 46-jarige automobilist uit Hem gecontroleerd op drankgebruik. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 390 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hennepkwekerij aangetroffen

Heerhugowaard, donderdag 4 november 2010.

In een flatwoning aan de Koraal werd donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In een slaapkamer stonden circa 146 hennepplanten. Energiebedrijf Liander gaat na of er sprake was van diefstal van stroom. De 35-jarige bewoner werd aangehouden. Hij werd na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. De kwekerij is inmiddels ontmanteld.

Aanhouding na diefstal spandoek

Den Helder, vrijdag 5 november 2010.

Rond 03.30 uur werden in de Emmastraat twee mannen van 21 jaar uit Zeist en Den Helder aangehouden omdat ze een spandoek van een bedrijfspand in de Koningstraat hadden meegenomen. Ze kregen een bekeuring wegens baldadigheid.

Dronken onderuit op gestolen brommer

Heerhugowaard, donderdag 4 november 2010.

Rond 18.00 uur ging een 21-jarige man uit Heerhugowaard onderuit met een bromfiets op de Esdoornlaan. Hij raakte licht gewond en moest een ademanalyse afleggen op het bureau. Daarbij blies hij als beginnend bestuurder 330 ug/l (tot 90 toegestaan). De bromfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De bestuurder is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Valse naam om boete te ontduiken levert alleen nieuwe boetes op

Den Helder, donderdag 4 november 2010.

Rond 20.00 uur werd een 40-jarige man uit Den Helder staande gehouden bij een fietsverlichtingscontrole omdat zijn verlichting niet in orde was. Bij een agent die hem niet kende gaf hij een valse naam op. Dit werd ontdekt door een andere agent waarna de verdachte werd aangehouden. Hij had een andere identiteit opgegeven omdat hij wist dat er nog voor 160 euro aan geldboetes voor hem open stonden. Hij moest nu mee naar het bureau om dat af te tikken en kreeg er twee nieuwe bonnen bij; wegens de valse naam en het ontbreken van fietsverlichting.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

Hoorn, donderdag 4 november 2010.

Rond 21.20 uur kreeg de politie de melding dat er een personenauto in brand stond op de Blauwe Berg. Het bleek te gaan om een 16 jaar oude Volkswagen Golf die eerder op de dag was gestolen vanaf de openbare weg de Butterwoud te Zwaag. De gebruiker van de auto had daar in de namiddag aangifte van gedaan. De auto raakte Total loss en is door een berger veilig gesteld.

Agent buiten functie gesteld

Alkmaar, woensdag 3 november 2010.

Een agent van het politiekorps Noord-Holland Noord is eind oktober buiten functie gesteld nadat hij een collega had bedreigd. Hij is hiervoor aangehouden geweest en is momenteel in afwachting van het onderzoek wat naar hem loopt. Over de aard en toedracht van de zaak worden verder geen mededelingen gedaan.

Eerste HALT-straf na afsteken vuurwerk

Castricum, donderdag 4 november 2010.

Hoewel het nog lang geen nieuwjaarsnacht is duikt hier en daar alweer vuurwerk op. Rond 19.30 uur constateerde een surveillerende agent dat er knallen te horen waren vanaf een schoolplein aan de Albert Schweitzerlaan.

Hij ging op onderzoek uit en trof op het plein een flinke groep jongeren aan. Toen hij hen aansprak bekende een 14-jarige jongen uit Castricum meteen dat hij verantwoordelijk was voor het illegaal afsteken van het vuurwerk. De jongen had nog diverse rotjes en een drietal verboden strijkers bij zich. Hij had dit van vorig jaar overgehouden. Hij deed afstand van het spul en in overleg met zijn ouders wordt hij voor een alternatieve straf overgedragen aan het HALT-bureau.

Bedotten agenten mislukt

Winkel, vrijdag 5 november 2010.

Rond 02.00 uur werd bij een routinecontrole op de Hartweg een 35-jarige automobilist uit Blijham staande gehouden. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich en bood de agenten aan om even mee te rijden naar het huis van een vriend in Winkel waar het zou liggen. Hij toonde daar een rijbewijs maar toen de agenten goed keken zagen ze dat de bestuurder niet op de rijbewijsfoto stond maar zijn vriend. De man gaf toe niet over een rijbewijs te beschikken maar wel les te hebben. Hij kreeg een bekeuring.

Eenzijdig ongeval

Den Helder, donderdag 4 november 2010.

Rond 23.00 uur vond er op de Zanddijk een eenzijdig ongeval plaats waarbij een auto van de weg raakte en in de bosschages tegen enkele bomen tot stilstand kwam. De 19-jarige bestuurder was de macht over het stuur verloren toen hij een vos ontweek. Zijn auto raakte total loss. Hijzelf en een passagier stapten ogenschijnlijk ongedeerd uit het voertuig maar werden voor een controle toch met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfietscontrole

Hoorn, donderdag 4 november 2010.

De politie controleert extra op opgevoerde bromfietsen. Daar zijn twee goede redenen voor: bromfietsen leveren veel overlast op en er gebeuren veel ernstige ongevallen met bromfietsen.

De overlast die bromfietsers veroorzaken behoort al jaren tot de top 3 van de ergernissen van het publiek. Maar er gebeuren ook veel ongevallen met bromfietsen. Ruim 20% van de verkeersslachtoffers (20% van de ruim 600 in NHN) in het verkeer valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep brom- en snorfietsen relatief klein is.

Tussen 19.00 en 21.00 uur werd op de Blauwe Berg een controle gehouden. Daarbij werden acht bonnen uitgeschreven, vier wegens een te hoge constructiesnelheid, drie voor overtreding van de maximumsnelheid (waarbij één van 81 waar 45 km/u is toegestaan) en één wegens het rijden door rood licht.

Verlichtingscontroles

Castricum/Den Helder, donderdag 4 november 2010.

Nu de dagen korter worden is fietsverlichting extra van belang. Ruim 70% van de fietsers rijdt met goede verlichting. Bij jongeren tussen de 13 en 25 ligt dit percentage op zon 50 %%.

Losse lampjes, mits goed zichtbaar en niet knipperend, toegestaan.

Tussen 19.00 en 21.00 uur is gecontroleerd op fietsverlichting in de gemeente Castricum. Daarbij kregen zes fietsers een bon van tussen de 18 en 35 euro.

Eenzelfde controle vond plaats tussen 19.00 en 20.15 uur op de Middenweg in Den Helder. Daarbij vielen vier bonnen voor fietsen zonder licht en tevens kreeg een bromfietser met een opgevoerde brommer een bon.

Snelheidscontrole

Alkmaar, donderdag 4 november 2010.

Tussen 19.45 en 21.00 uur heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Zeswielen daar waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan. Van de 324 passanten reden er 90 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.