Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 05-11-2010

Dronken automobilist met 16 openstaande vonnissen

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond een dronken 32-jarige automoibilist uit essen van de weg gehaald. Agenten controleerden hem rond 20.30 uur op het Heilig Hartplein. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Daarbij bleek dat de man gesignaleerd stond voor een 16-tal vonnissen waaronder onder andere 14 dagen hechtenis. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 675 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De
automobilist ingesloten.

Klant door het lint in supermarkt

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag, in een supermarkt aan de Lindenburg een 42-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Agenten kregen rond 15.30 uur de melding dat een klant in de winkel door het lint ging. Ter plaatse troffen de agenten in de winkel een flinke ravage aan. Vitrines lagen omver en waren kapot. De 42-jarige man werd op dat moment in bedwang gehouden door het aanwezige personeel. Uit gesprekken met de medewerkers bleek dat de verdachte zonder aanwijsbare reden het brood uit de schappen en stellingen omgooiden. Vervolgens mishandelde hij een klant. Toegesnelde personeelsleden ontzetten het slachtoffer en informeerden de politie.

Man slaat klant gebroken neus

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteren, tegen het middaguur, op een parkeerterrein van de Leemstraat een 42-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling. Het slachtoffer, een 30 jarige man uit Roosendaal deed aangifte.

Het slachtoffer stond gistermiddag aan de balie van een bedrijf in de Leemstraat. Naast hem voegde zich de 42-jarige, een voor de aangever onbekende man. Daar gaf de onbekende het slachtoffer een hand en omhelsde hem. Op het moment dat het slachtoffer de zaak wilde verlaten volgde de verdachte hem en sloeg hem zonder enige aanleiding in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij direct zichtbaar letsel op. Na de mishandeling rende het slachtoffer de zaak uit en informeerde de politie die de 42-jarige op het parkeerterrein aantrof. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het slachtoffer ten gevolge van de klap een neusfractuur had opgelopen.

Chocoladeletterdief verzet zich bij aanhouding

ROOSENDAAL - De politie heeft gisterochtend een 25-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. Een getuige had gezien dat de man tegen het middaguur bij een bakkerij aan de Roselaar een chocoladeletter had weggenomen. Op het moment dat de getuige hem daarover aansprak trachtte hij weg te vluchten. Een beveiligingsmedewerker stak daar een stokje voor. Tussen hem en de verdachte ontstond vervolgens een conflict waarbij de 25-jarige een winkelrek richting beveiliger gooide.

Woninginbraak leidt tot hennepplantage

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen, in een woning aan de
Loretzstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Agenten stelden bij het pand een onderzoek in na een ontvangen melding van een inbraak. Een ruit aan de voorzijde van het pand was vernield. Er was niemand in de woning aanwezig. Op de eerste verdieping stuitte de politie op een hennepkwekerij. De plantage huisveste in totaal 120 planten. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De politie nam zowel de hennepplanten als de kwekerijbenodigdheden in beslag en stelt een onderzoek in naar de exploitant.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 05-11-2010 15:18 | © Regio Midden en West Brabant |