KNHS

Edward Gal uitgeroepen tot hippisch Atleet van het Jaar 5 november 2010
Edward Gal Atleet van het Jaar

TAIPEI (KNHS) - Tijdens het General Assembly Gala van de FEI in de Taiwanese hoofdstad Taipei, is Edward Gal (Harskamp) uitgeroepen tot Atleet van het Jaar 2010. Onder leiding van Gal won het Nederlandse dressuurteam goud tijdens de Wereldkampioenschappen in de Amerikaanse staat Kentucky. Daarnaast sloot Edward met Moorlands Totilas ook de Grand Prix Special en de Kür op muziek winnend af, waardoor hij met drie gouden medailles huiswaarts keerde.

Gal, die zelf niet in Taipei aanwezig was, zal binnenkort de bij deze FEI Award behorende trofee in ontvangst nemen. In de motivering zei de in Tapei herkozen voorzitter van de FEI HKH Prinses Haya Al Hussein: "Deze trofee wordt toegekend aan een ruiter, menner of voltigeur die zich in het afgelopen jaar een exceptioneel sportman/vrouw heeft getoond en die zijn of haar discipline naar een nieuw niveau heeft weten te tillen. Gal is een hippische sporter waarvan wij vinden dat zijn kwaliteiten als ruiter mogen worden erkend en die onze dank en applaus ten volle verdient," aldus Prinses Haya. De voorzitter van de FEI vervolgde: "Daarnaast kenmerkt de houding van het grote talent dat Gal is zich door een uiterst verantwoordelijke houding ten opzichte van zijn paarden en draagt hij steeds een steentje bij aan de team spirit van het Nederlandse dressuurteam. Edward Gal is, mede dankzij zijn paard Moorlands Totilas, uitgegroeid tot een mondiale inspiratie voor alle hippische sporters. Hij is het ideale rolmodel richting publiek, media en sponsors".

Edward Gal reageerde uiterst verheugd op deze uitverkiezing. "Ik ben heel erg blij met deze onderscheiding. Het geeft mij een enorme stimulans om door te gaan op de weg die ik ben ingeslagen na de scheiding met Moorlands Totilas. Ik hoop met de andere paarden in mijn stal in staat te zijn om binnen de kortste keren weer op het hoogste niveau te gaan presteren en zie deze onderscheiding dan ook als een enorme steun in de rug. Daarnaast wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om Cees en Tosca Visser hartelijk te danken voor de onvergetelijke jaren die ik met hun paard Moorlands Totilas heb mogen beleven", aldus Gal.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Edward Gal door: www.melissen.net